vineri, 6 septembrie 2019

Recalcularea și Indexarea pensiilor

Un factor important al nivelului de trai,
ține de variațiile factorilor care determină ”Costul Vieții” .
Dacă ar fi cu minim bun simț și cunoștințe elementare de mate, ar majora la toată lumea cu 2000 lei și ar mai ieși puțin și ei din 
imbecilitatea și hoția  în care se scufundă de 33 de ani !
Cum pot fi Guvernanții atît de inumani cu Cetățenii Romaniei?
- Ei jonglează cu Milioanele (vezi recent Buzatu și Cherecheș + Guvernanții și ”neamul lor”), iar pentru cetățeni le majorează cu procent, adică tot EI să încaseze și mai mult ?
Majorarea cu procent, produce mereu alte și alte inechități, cu fiecare majorare !!! de asta unii își cumpără palate prin UE și prin SUA !!! Au bani prea mulți MOCA !

Majorarea trebuie făcută cu Suma Fixă, care să acopere 
”COȘUL MINIM DE CONSUM” la cea mai mică pensie .
 De ex., dacă pensia Min este 1000 lei și Coșul Minim de Consum este 3200 lei, corect este, majorarea toturor Pensiilor cu SUMĂ FIXĂ în valoare de 2200 Lei .
ATENTIE- Majorarea nu are legătură cu Contributivitatea .

vezi mai multe Info AICI

Deci însăși calculul sofisticat al prnsiilor mici, este o discriminare, este foarte complicat, cu calculul punctului de pensie, care necesită soft costisitor, timp inutil și personal numeros.

Toate pensiile trebuiesc calculate după aceeași formulă, adică 80% din Media Salariilor din ultimul an de activitate. Plus sporul de vechime, grupă de lucru etc.




Impactul Bugetar, mult maimic în cazul majorării cu Sumă fixă consistentă !

Toate inechitățile sociale, se rezolvă extrem de simplu .

Toate pensiile trebuiesc calculate pe aceeași formulă !

- Un singur venit de la stat, ori Pensie, ori Salariu .

- Raport de 1/6 între venitul Min și Max

- Stoparea Jafului Național

- Taierea indemnizației de doctorat

- Tăierea sporurilor inventate

- Majorarea/Indexarea cu Sumă Fixă

- Decăpușarea Instituțiilor 

 Mai multe info AICI



Ce nu înțeleg ăștia lacomi și cu pensii uriașe și susțin majorarea (incorectă) cu procent și anume că,
Majorarea nu are treabă cu contributivitaea - Contributivitatea se regăsește în cunatumul pensiei de bază .
Corect este majorarea cu suma fixă, care să acopere coșul zilnic la pensia cea mai mică !!!
la majorarea cu Sumă fixă, efortul Bugetar este maimic decît la majorarea cu procent !
Iată un exemplu al tăcăloșiei majoorării cu Procent !!!
Tu primești mai nimic,iar cei cu pensii foarte mari vor primi sume impresionante , foarte mari, deși eu nu resimt Inflația !


"Parlamentarii și-au majorat, pe ascuns, în urmă cu o săptămână, cu 7.500 de lei suma forfetară primită de la Parlament pentru cheltuielile lunare cu cabinetele parlamentare. Astfel, suma forfetară pe care o vor primi parlamentarii va fi de 35.500 de lei pe lună."


A fost un caz celebru căruia i sa calculat pensia după ultimul salariu, unde și-a introcus sporurile, deplasările în străinătate, prime, sporuri , etc,

"Cea mai mare pensie specială din România este în prezent de 77.000 de lei, pensia unui fost comandant magistrat de penitenciar în perioada comunistă. În 2017, această pensie era de 33.400 de lei. Astăzi, ea a ajuns la 77.000 de lei. Îi rog pe cei care nu vor să vadă adevărul să încerce măcar să urmărească cifrele.

Și, pentru ca să nu existe niciun dubiu că inițiatorii și părinții pensiilor speciale, cei de la PSD, vor astăzi altceva, vreau să precizez că sunt nouă legi speciale care reglementează pensii speciale", a declarat atunci Florin Roman în plenul Camerei Deputaților, în încercarea de a-i convinge pe deputați să voteze proiectul PNL de eliminare a pensiilor speciale. Vezi Sursa Info AICI


Dacă vă aduceți aminte , că Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a Atenționat Băncile, că au "Sărit Calul" !
În Țările Europei și SUA, nu se aplică cetățenilor acești indici InterBancari , adică acești indici sunt incluși în calcule, la data dobîndirii împrumutului.
Hai să ne mobilizăm , să studiem ce este de fapt inddicele ROBOR și IRCC, deoarece , acesta nu are legătură cu cetățenii, este un indice la care se împrumută băncile între ele.

Adică acsti indici sunt incluși deja la data efectuării imprumutului, iar dacă banca se împrumută peste un timp mai scump, nu poate reveni la împrumuturile deja acordate.

Este aprox, ca atunci cind cumperi un obiect in rate de ex mobilă și după citeva luni vine firma și îți spune că a crescut ROBOR și implicit și Rata?



Pentru ca venitul pentru ultima lună de muncă să fie cât mai mare, în anul 2005 Gheorghe Bălășoiu a renunțat la concediul de odihnă din ultimul an și a avut foarte multe deplasări în interes de serviciu. Banii pentru deplasări și concediu s-au adunat la salariul din ultima lună, luat în calcul pentru stabilirea pensiei, explică publicația argeșeană. Vezi Sursa Info AICI


Cea mai mare pensie din România este în valoare de 78.634 de lei, din care 5.205 lei din contributivitate și 73.429 de lei din criterii favorizante obținute din mai multe legi, a afirmat ministrul Muncii. Raluca Turcan.
Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ministrul-muncii-cea-mai-mare-pensie-din-romania-de-78-000-de-lei-ar-trebui-sa-fie-de-doar-5-000-de-lei-bani-din-contributivitate-1433018
Informațiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.
Vezi Sursa Info AICISalariile aleșilor locali au crescut de-a lungul anilor, ajungându-se ca, în momentul de față, primarul unei comune să câștige peste 7.000 de lei lunar, în funcție de numărul de locuitori, iar primarul unui municipiu să aibă un venit lunar de până la 15.000 de lei. Mai mult, edilii au mână liberă să stabilească veniturile lor și ale angajaților până la pragul permis de lege. Sunt numeroase cazuri în care veniturile primăriei din taxe și impozite nu acoperă cuantumul salariilor, diferența fiind suportată de la bugetul central. Vezi Sursa Info AICI

Dintre cei aproape cinci milioane de pensionari, aproape două milioane trăiesc dintr-o pensie cu puțin peste 1.000 de lei.

Coșul zilnic, facturile și medicamentele sunt contabilizate de la o lună la alta. 
Mulți dintre ei se împrumută la Casa de Ajutor Reciproc pentru a face față cheltuielilor de la o lună la alta. Îi vezi în piețe și în magazine drămuind ultimul bănuț, uitându-se lung la galantarele cu carne și produse lactate, trăgând după ei spre casă cărucioarele aproape goale. Pe fețe li se citește deopotrivă revolta și umilința.
Reforma sistemului de pensii a rămas de trei decenii o pagină albă în tolba cu programe electorale a politicienilor. În prezent, Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) prevede și modificarea legii pentru sistemul public de pensii, precum și recalcularea tuturor dosarelor de pensii până în primul trimestru al anului viitor. În virtutea acestor obiective obligatorii, inechitățile dintre pensionarii care au aceeași vechime în muncă și au avut aceleași salarii, dar beneficiază de pensii drastic inegale, ar trebui să dispară. Acest „trebuie“ este însă privit încă de pe acum cu pesimism de către pensionarii care trăiesc la limita supraviețuirii.   
Vezi Sursa Info AICI

La începutul acestei luni, eliminarea pensiilor speciale pentru aleșii locali cerută de USR a fost respinsă de Comisia de Muncă din Senat. PSD și UDMR au votat împotrivă, în timp ce PNL s-a abținut, jucând, ca în multe alte cazuri, la două capete. Vezi Sursa Info AICI

La magazin, nu te întreabă,
Sune-mi ce Venit ai, ca să îți spun cît trebuie să plătești !
Ca să nu existe comentarii, trebuiesc majorate toate pensiile cu aceeași sumă de aprox 1000 lei .

Ce înseamnă Majorarea cu Sumă Fixă ?
- Cheltuieli Mici/Rezonabile de la Buget față de procent, !
- Bunăstarea tuturor Românilor, față de procent, !
- Buget relaxat / Cheltuieli Mici , față de procent, !
- Calcul simplificat,fără soft de mil de euro, față de procent, !
- Înviorarea Economiei prin consum , față de procent,,!


Dacă observăm in partea de sus a tabelului avem consumul beanilor de la Buget al celor 5 milioane de pensii X 500 lei ,

Deci in cazul majorării cu sumă fică, banii consumați de la buget, sunt în vamoare absolută, mult mai pușini decît orice majorare cu Procent , 5%,10%, sau 15%!

Trebuia in primul rind actualizarea salariile pentru Baza de Calcul a pensiei, la nivelul salariilor aflate in plată la momentul majorării / recalculării,  corespunzător fiecărei ramuri de salarizare !

Tabelul alăturat scoate în avidență avantajele majorării cu sumă fixă, atît pentru cetățeni, cît și avantajul de a ceheltui mai puțini bani de la Buget.



Majorarea cu procent este Discriminatorie , dacă facem comparația dintre pensiile mici și pensiile mari și foarte mari !
10% din 1000 lei = 100 lei
10% din 15.000 lei = 1500 lei
10% din 77000 lei = 7700 lei

De ce nu are curaj nimeni să abordeze Majorarea cu sumă Fixă ?
Majorarea cu sumă fixă de circa 500 lei ar acoperi în mare parte Inflația, și ar determina o înviorare  economiei prin consum . 

Majorarea cu Sumă fixă de 500 lei produce cheltuieli mult mai mici de la Buget.

Majorarea cu Sumă fixă = Beneficii pe Plan Economico-Social !

-Cheltuieli Mici/Rezonabile de la Buget,

- Bunăstarea tuturor Românilor!

- Buget relaxat !

 Calcul simplificat ! . ...

- Înviorarea Economiei prin consum !


Să se Calculeze pt toți pensionarii cu aceeași formulă de calcul, 

de ex. 80% din ultimul salariu, actualizat ! 

Pentru toți, aceeași formulă de calcul a pensiei și a salariului !   

Majorarea cu Procent sau Majorarea cu Suma Fixă ?




Ce trebuie să reglementeze Guvernul ?

-Un singur venit de la Stat - Pensie sau Un Salariu .

-Stabilirea Raport de aprox 1/6 intre venitul Min și Max !!!

-Majorarea cu sumă fixă de circa 500 lei implică un efort bugetar mult mai mic în comparație cu Majorarea cu Procent .

 Beneficiile Majorării cu sumă fixă :

- Bunăstarea tuturor Românilor!

- Buget relaxat !

- Calcul simplificat ! . ...

- Înviorarea Economiei prin consum !

Cu studii elementare, se pot face scenarii pentru Indexare !


Ați calculat cit primeste o persoană  la un salariu/pensie de 20.000 lei, prin majorarea cu procent de 10% =  2.000 Lei .  
Dar cei cu vemituri de 30.000 euro ?   Dar cei cu 1.000 lei  ???

Majorarea cu sumă fixă este corectă, deoarece, prețurile nu cresc cu procent în funcție de venitul fiecăruia .

Numai o majorare cu sumă fixă de ex 200 - 500 lei, poate fi un ajutor real pentru cei cu venuturi mici !
La Majorarea cu procent de 10%, cei cu venituri de 25.000 lei mai primesc 2500 lei, desi ei nu resimt scumpirile și inflația, Iar cei cu 1500 lei mai primesc 150 lei ?
Decalajul dintre venitul min și max se mărește cu fiecare majorare cu procent .

Rog abordați și Problema majorării cu Sumă Fixă !

Nimeni să nu poată obține de la STAT mai multe venituri – Ori Pensie Ori Salariu , fără alte artificii, precum consilii de Administrație, fără colaborări/angajări fictive cu firme de Stat/Străine , etc. , etc., !!1???

De ce nu se majorează veniturile cu sumă fixă, pentru că prețurile sunt lafel pentru toți cetățenii ?

De ce Guvernanții nu se focusează pe stoparea evaziunii care este peste 60% din PIB-ul de peste o mie de Miliarde?

O altă problemă este numărul enorm de angajați pe pile . Sunt instituții unde din 20 de ghișee disponibile, abia dacă unu sau doi învîrt niste hîrtii în momentul care te apropiide geamul lor .

Raport de aprox 1/6 intre venitul Min și Max!!!

Probleme Economico-Financiare Elementare !

Efectele Majorării cu sumă fixă de ex cu 500 lei:

- Bunăstarea tuturor Românilor!

- Buget relaxat !

- Calcul simplificat ! .

- Înviorarea Economiei prin consum !

- Încasări mai mari la Nuget !


Unii iau bani cu camionul !? Mai multe angajări în același timp ?

Şase bugetari de lux au depăşit în anul fiscal precedent un milion de lei încasaţi din indemnizaţii, salarii sau pensii. Pe această listă scurtă găsim nume ca Mugur Isărescu, Traian Halalai, Florin Georgescu sau Valer Dorneanu, etc

Transgaz a făcut public venitul directorului general. Ion Sterian a câștigat 1,6 milioane de lei net în 2021. El a lucrat exclusiv la stat și are în conturi 3 milioane de lei, 71.000 euro și 117.000 dolari .

Este Imperios Necesar ca NIMENI să nu poată incasa mai multe venituri de la stat,
iar Raportul intre Venitul Min și Max să fie de 1/6 !

Sporul de Crăciun cu PRAG pentru cei cu venit sub 1600 lei este o mare porcărie !
1. După Crăciun ce vor face ?
1. Cei care au venituri apropiate de 1500 lei ce vor spune, daca unii vor avea 1603 lei , ce vor spune ?
3. Dar la procent de 10% iar apar inechități, cei cu 2000 primeste 200 lei, iar cei sin zona 25.000 mai primeste încă 2500 lei ???

ATENȚIE, Majorarea de regulă se face pentru cei cu Venituri Mici !!!!

Majorarea cu Sumă fixă se actualizează simplu, nu necesită angajări ci calcule complicate si de durată mare ca timp !- Fiecare știe exact cit trebuie să primească !!
Deci ,O majorare cu sumă fixă de 500 lei pentru toți, ar fi salvatoare pentru cei cu venituri mici , o relaxare pentru Buget și o înviorare a Economiei pe termen lung !

Efectele Majorării cu sumă fixă de 500:
- Bunăstarea tuturor Românilor!
- Buget relaxat !
- Calcul simplificat ! . ...
- Înviorarea Economiei !

Nimeni nu are curaj să abordeze aceasă problemă a majorării cu SUMĂ FIXĂ !

Majorarea cu procent este o mare ticăloșie !!!

Prețurile cu cresc cu procent in funcție de venit !

Adică, o cestere cu 10%, inseamnă 100 lei pentru cei cu venit de 1000 lei și

2000 euro sau lei, pentru cei cu venituri de 20.000 euro sau lei tot mult este !

Marea dramă este că cei cu venituri mari nici nu au nevoie de majorare !!!

Ca să fie toată lumea multumită, o majorare cu 500 lei pentru toți, ar fi Mană Cerească pentru cei cu venituri mici , dar si o relaxare pentru Buget in raport cu majorare cu procent !


Ca orice funcţionari care se respectă, miile de angajaţi de la Parlament primesc lunar un spor de 15 la sută din salariu pentru condiţii vătămătoare. Potrivit informaţiilor oficiale primite de la Camera Deputaţilor şi Senat, în primul rând, funcţionarii de aici sunt afectaţi de undele electromagnetice care se propagă prin clădire.

Deşi toţi funcţionarii lucrează în aceleaşi condiţii vătămătoare, sporul şefilor ajunge să fie şi de opt ori mai mare faţă de al angajaţilor de rând. Pentru că, nu-i aşa!?, 15 la sută dintr-un salariu de 20 de mii de lei nu este acelaşi lucru cu 15 la sută dintr-o leafă de aproximativ 3 mii de lei. Astfel, un secretar general încasează un spor lunar de 3.030 de lei, aproape cât un salariu mediu net. Un secretar general adjunct încasează 2.852 de lei, un director general 2.315 lei iar un şef de serviciu 1.784 de lei. Cel mai mic spor îl ia un muncitor necalificat: 285 de lei, chiar dacă lucrează în aceeaşi clădire şi se luptă cu aceleaşi unde electromagnetice ca şefii lui.

În România toţi funcţionarii publici sunt egali, dar unii sunt mai egali decât alţii. Şefii din instituţiile publice au ajuns să primească, lunar, mii de lei în plus la salariu, spor pentru muncă în condiţii vătătmătoare. Subalternii lor, care lucrează în exact aceleaşi condiţii, deci se expun aceloraşi riscuri, primesc doar câteva sute de lei. Anomalia vine din faptul că sporul se acordă ca procent din salariu. La Senat, de exemplu, viaţa de angajat la stat este atât de grea încât organismul uman se uzează prematur. Şi nu, nu este o glumă. Am citat, doar, dintr-un document oficial. Urmăriţi un nou episod al campaniei Statul la Stat.   Vezi mai mult AICI

Ne întoarcem în Parlament. Deşi toţi funcţionarii lucrează în aceleaşi condiţii vătămătoare, sporul şefilor ajunge să fie şi de opt ori mai mare faţă de al angajaţilor de rând. Pentru că, nu-i aşa!?, 15 la sută dintr-un salariu de 20 de mii de lei nu este acelaşi lucru cu 15 la sută dintr-o leafă de aproximativ 3 mii de lei. Astfel, un secretar general încasează un spor lunar de 3.030 de lei, aproape cât un salariu mediu net. Un secretar general adjunct încasează 2.852 de lei, un director general 2.315 lei iar un şef de serviciu 1.784 de lei. Cel mai mic spor îl ia un muncitor necalificat: 285 de lei, chiar dacă lucrează în aceeaşi clădire şi se luptă cu aceleaşi unde electromagnetice ca şefii lui.   Vezi mai mult  AICI

Salariul mediu la care se face referire cind se spune că a crescut Nivelul de Trai, este o mascaradă !

De ce ne raportăm la Salariul Mediu , că Salariul Minim nici nu intră in calcul ?

În cazul in care cresc salariile mari,  creste si salariul Mediu, dar salariile mici rămin lafel ! Deci se raportează că a crescut Salariul Mediu, care nu are numic comun cu salariul minim !

Iată cum stau lucrurile !

Salar min          1600     lei         1600     lei

Salar Max         20000   lei         25000   lei

1 SalarMediu    =(1600  lei + 20000)/2   lei =     10800   lei

2 SalarMediu    =(1600  lei + 25000)/2   lei =     13300   lei

Așaa crescutnivelul de trai in Romania, deoarecesalariulmediu a crescut de la 10800 la 13300 lei !

Mai bine dădeați 500 lei la toată lumeasi nu maieraudicuțiiîntre diverse categoriișifăceațisiecomomie la budget, ca să nu maidați la circa 2 mldsaumaimultde pensionariintre 1000 șipeste 2000 lei ci maj de 10% !!!

 

Să facem un raționament Brutus, puțin exagerat , dar
pe înțelesul Tuturor

Plecăn de la Proiectul de bugetul publicat de Finanţe joi seară unde arată că cheltuielile cu asistenţa socială, unde sunt incluse şi pensiile, cresc cu 4,4 mld. de lei şi ajung la aproape 143 mld. lei în 2021. Vezi Aici

Deci ca să înțelegem, mai ușor, ne presupunem că toti acesti bani merg in Pensii .

Plecăn de la Proiectul de Buget pe 2021 publicat de Finanţe aprox 143 mld

Dacă majorarea este cu 10% și ne raportăm la Bugetul Asigurărilor Sociale , vom cheltui in plus                        14.300.000.000 lei

Dacă majorăm cu sumă fixă de 500 lei, înmulțit cu 5.000.000 de pensionari vom cheltui aprox                                   2.500.000.000 lei

Banii de la Buget procent/sunmă fixă - 14 mld  >  2,5mld

Calculele nu sunt cu precizie, ci ca exemplu ca să evidențiem diferența uriașă intre cele două tipuri de majorări , adică efortul Bugetar in cele două modele de Majorare !

 Dacă majorezi cu 10% și ne raportăm la Bugetul Asigurărilor Sociale , vom cheltui in plus = 14.300.000.000 lei

Dacă majorăm cu sumă fixă de 500 lei, înmulțit cu 5.000.000 de pensionari =                                    2.500.000.000 lei , deci vom cheltui von cheltui circa 2,5 mld cu Suma Fixă, fată de 14,3 mld la Majorarea cu Procent !

Calculele sunt făcute Brut , dar se poate vedea îm mare diferența dintre majorarea cu Sumă Fixă și Majorarea cu Procent !

Cum ar fi Echitabil și pentru marea majorutate a Cetățenilor ?
De la Stat, un singur venit, Pensie sau salar !
Raport 1/4 intre venitul Max și Min !
Prețurile și inflația sunt lafel pentru toți cetățenii !
Majorarea cu sumă fixă a veniturilor in interesul tuturor cetățenilor!
De ex Majorarea cu 500 lei, avantaje:
- Crește Bunăstarea tuturor Românilor!
- Buget relaxat față de majorarea cu procent (de ex. cu 40%!
- Calcul simplificat al pensiei (cu escel), fără soft de mil de euro! 

Alinierea veniturilor de calcul al pensiei la valoarea aflată în plată în momentul indexării, corespunzotor fiecărei Ramuri Economice !

Caz real  - Rosa a lucrat timp de 20 ani în Franța și timp de 10 de ani în Spania.

În ambele țări, o persoană dobândește dreptul la pensie doar dacă a lucrat cel puțin 15 de ani pe teritoriul său. Fiecare țară va calcula pensia Rosei:

Casa de pensii din Franța va face un calcul dublu:

  • va calcula valoarea pensiei naționale pentru cei 20 de ani de lucru în Franța - să spunem 800 de euro.
  • va calcula și valoarea teoretică a pensiei pe care ar fi primit-o Rosa dacă ar fi lucrat în Franța în tot acest timp (30 de ani) - să spunem 1 500 de euro. Apoi, va stabili pensia pro-rata - adică ce sumă i s-ar cuveni proporțional cu perioada de lucru din Franța: 1 500 EUR x 20 ani în Franța / 30 de ani în total = 1 000 euro.

Prin urmare, Rosa trebuie să primească din Franța prestația cu valoarea mai mare: 1 000 de euro pe lună.

Casa de pensii din Spania nu va mai calcula pensia națională, pentru că Rosa nu a lucrat acolo timp de cel puțin 15 ani. Aceasta va calcula doar cuantumul la nivel european, pornind de la valoarea teoretică a pensiei pe care ar fi primit-o Rosa dacă ar fi lucrat în Spania în tot acest timp (30 de ani) - să spunem 1 200 de euro.

Apoi, va stabili pensia pro-rata - adică ce sumă i se cuvine proporțional cu perioada de lucru din Spania: 1 200 EUR x 10 ani în Spania / 30 de ani în total = 400 euro.

În total, Rosa vor primi o pensie de 1 400 de euro.


Trebuieo lege unitară, valabilă și Egală pentru toți cetățenii !
Nimeni nu trebuie să poată încasa mai multe venituri de la stat , ori Pensie , ori Salariu !
Majorarea cu procent, este discreționară, deoarece, îi avantajează pe cei cu venituri mari și foarte mari !
De ex la o majorare cu 10%, 
-cel cu venit de   1.000 lei mai primește    100 lei , iar
-cel cu venit de 40.000 lei mai primește 4.000 lei ??? Vezi Sursa Info AICI

Trebuie modificată Legea Salarizării Unitare !

De la Stat, un singur venit, Pensie sau salar !

Raport 1/4 intre venitul Max și Min !

Prețurile și inflația sunt lafel pentru toți cetățenii  deci

Majorarea cu sumă fixă a veniturilor !

De  ex Efectele Majorării cu 500 lei :

- Bunăstarea tuturor Românilor!

- Buget relaxat !

- Calcul simplificat ! . ...

- Înviorarea Economiei !

Vezi Sursa Info https://ppps2003.blogspot.com/2012/06/politici-monetare.html   


O majorare cu sumă fixă de 500 lei ar fi ok și pntru cetățeni ,pentru Economie

și pentru Guvern/Buget !


Să nu uităm că prețuurile sunt lafel pentru toți locuitorii !

Nimeni nu cumpără produse pe bază de procent !


Majorarea cu procent de 40%, este dicriminatorie !

De ex, cel cu venirul de 100.000 lei , mai primește 40.000 lei ,

iar cel cu 1.000 lei. mai primește 400 lei ,

în timp ce prețurile sunt lafel pentru toți ?



                                    

De ex. Tudorel a primit și o leafă de 15.000 de lei. În total, pensie + salariul = 42.000 de lei, adică 9.000 de euro 

O majorare cu 40%, înseamnă că TT mai primește peste 10.000 lei la pensia existentă de 27.000 lei ? Vezi Sursa AICI   






Ce să mai citim? 

Virusul Misterios

Europa este o "comoară pe care am moştenit-o"

Măsuri de maximă protecție

Robotul ADN ar putea ucide celulele canceroase

SARS a fost o boală relativ rară; la sfârșitul epidemiei, în iunie 2003

Planet REBOOT

Fii propriul tău nutriționist  

Măsuri de Austeritate

- Aceeași Lege pentru TOȚI 

-Legea Salarizării Unitare

-Tăierea sporurilor ridicole

-De la Stat, un singur venit, Pensie sau salar !

-Raport 1/4 intre venitul Max și Min !

-Majorarea cu sumă fixă



Persoanele pensionate după 2011 trebuie să știe că vor fi beneficiarii unei creșteri mai mici sau mai mari a pensiei, întrucât la data pensionării, aceștia au primit un indice de corecție care nu va mai exista. Iată cum se calculează și ce trebuie să știe fiecare pensionar https://playtech.ro/stiri/recalcularea-pensiilor-in-2020-vesti-proaste-pentru-pensionarii-care-pierd-bani-93656
Dnul Y Eu am pensia intre 1000 de lei si 1380. Am dus la Politie o plangere cu acte in regula ca am fost furat de doua gradatii, una in anul 1981 si alta in anul 1987, care ma afecteaza si acum la pensie, dar politistii din Iasi sunt la fel ca acei de la Car…Vezi mai mult1
Şterge sau ascunde
Dnul Z Sunt doctor in reclamații în cazul furtului de la pensie. Nimeni nu îți dă dreptate .Tote plîngerile au fost respinse ca nefondate , desi era vorba de matematică elementară !!!1Editează sau şterge
Dnul Z Apoi , cheama un expert , îți recalculează și te scoate dator și te amenință cu executarea silită. La citeva zile , primești și de ma ANAF teroarea amenințărilor ! Este ceva de neimaginat , de groază, mori cu dreptatea în mînă !!!1Editează sau ştergeActiv(ă) acumActiv(ă) acum
Dnul Y Am mai patit aceasta si credeam la inceput ca avocata este bine intentionata, insa am vazut ca se milogea la judecatoare cu dreptatea in mana.
Şterge sau ascunde
Dnul Z Eu nu am pus avocat , că ăștia trebuie să invețe de la tine și nu au doar problema ta . El îți iau banii , ăsta este scopul lor !!! Asa că te documentezi și fără avocat , pe cît posibil !1Editează sau şterge
Dnul Z Cred că dacă șmecheresc oamenii și rămîn bani , își dau ei prime si bonusuri !!!


După 89, ai noștri nu au mai avut nici un cuvînt de spus ! Acesta a fost contractul Rev - ”Voi preluați Puterea și NOI vă luăm tot, Avuția Națională și Suveranitatea” !

Vezi și 

  1. Schema de tratament pentru Covid-19

  2. În medie, perioade necesară

  3. dezvoltării unui vaccin este de 12-15 ani ?

  4. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor

  5. Scara de valori a societății romanești 

  6. Europa privită din viitor

  7. Hrana vie

  8. Noile vaccinuri

  9. Planurile in derulare sunt o munca in progres 

  10. Destinatii uimitoare pe glob

  11. Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

  12. Primarul care nu frură

  13. Duda a pus mâna pe Casa Regală

  14. Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

  15. Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

  16. O Nouă Republică

  17. A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  18. În vremea monarhiei, Țaranii romani reprezentau 90% 

  19. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  20. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  21. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  22. Fii propriul tău nutriționist

  23. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  24. Slăbești daca esti motivat

  25. Serbet de ciocolata

  26. Set medical Covid necesar acasă

  27. Medicament retras - folosit în diabet

  28. Brexit-ul - Spaima Europei

  29. Virusul Misterios

  30. Inamicul numărul unu al

  31. acumulatorilor 

  32. Sistemele solare - apă caldă

  33. Economisirea energiei electrice

  34.  Hoțul de cărți

  35. Aparitia starii de insolventa

  36. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  37. Microbii din organismul uman

  38. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.   

  39. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  40. Masca ce omoară virusul    

  41.  O veste de Covid  

  42. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil  

  43. Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea 

  44. Îndulcitorul care scade glicemia

  45. VIRUSUL - SPAIMA OMENIRII

  46. Fii propriul tău nutriționist



De pe FB

După 89, ai noștri nu au mai avut nici un cuvînt de spus ! Acesta a fost contractul Rev - ”Voi preluați Puterea și NOI vă luăm tot, Avuția Națională și Suveranitatea” !

Aseara am cautat pe I.N.S niste date despre pensionari.
Fond de pensii (normale si speciale) , acel 9.4% din PIB pentru PNRR-ul negociat de Ghinea din guvernul Citu , acum este format din 102 mld.lei pensii normale (4.9 mil.batrani ) si 11 mld.lei pensii speciale ( 210 mii speciali) , deci total de 113 mld.lei , fond de pensii de la bugetul de stat. Daca facem un simplu raport ajungem la concluzia NEAGRA ca aproape 11 % din acest fond este "dedicat" celor 210 mii de speciali ,...,retorica este clara ,cum vi se par dragi romani aceste date publice , nu cumva suntem luati drept prosti ?
PSD+PNL+UDMR, politicienilor de ce nu luati MASURI cat mai urgente pentru modificarea legislatiei ? Gradul de suportabilitate al populatiei pt LEGILE SPECIALE care au creat PENSII si SALARII speciale este deja DEPASIT si duce spre nesimtire si hotie din partea voastra,...DECI este clar ca NU SE MAI POATE ,...schimbati odata legislatia asta ca i deja o bataie de joc la adresa romanilor, INECHITATILE dintre veniturile oamenilor SUNT FOARTE MARI, nu va este rusine ???

Libia a fost reperul Democrastiei din toate timpurile !!!
Dictatura lui Muammar Gaddafi...
1- Electricitatea pentru uz casnic este gratuita!
2- Apa pentru uz casnic este gratis!
3- Pretul unui litru de benzina este de 0,08 EURO!
4- Costul vieții în Libia este mult mai mic decât cel predominant în Franța. De exemplu, prețul unei jumătăți de baghetă în Franța este în jur de 0,60 Euro, în timp ce în Libia este de 0,11 Euro!
5- Băncile libiene acordă împrumuturi fără dobândă!
6- Cetăţenii nu trebuie să plătească taxe, iar TVA-ul nu există!
7- Libia este ultima țară din lista țărilor îndatorate! Datoria publică este de 3,3% din PIB! În Franța, este de 84,5%! În SUA, 88,9%! În Japonia la 225,8%!
8 – Prețul pentru achiziționarea unui autoturism (Chevrolet, Toyota, Nissan, Mitsubishi, Peugeot, Renault…) este la prețul de fabrică (mașini importate din Japonia, Coreea de Sud, China, Statele Unite…)!
9- Pentru fiecare student care dorește să studieze în străinătate, „guvernul” alocă o bursă de 1.627,11 Euro pe lună!
10- Orice student absolvent primește salariul mediu al profesiei cursului ales dacă nu își găsește un loc de muncă!
11- Când un cuplu se căsătorește, „Statul” plătește primul apartament sau casă (150 de metri pătrați)!
12- Fiecare familie libiană, la prezentarea carnetului de familie, primește un ajutor de 300 EURO pe lună!
13- Sunt locuri numite „Jamaiya”, unde se vând produse alimentare pentru orice familie numeroasă la jumătate de preț, cu prezentarea carnetului de familie!
14- Pentru orice angajat din serviciul public, în caz de mobilitate necesară prin Libia, „Statul” asigură gratuit o mașină și o casă. Și după un timp, aceste bunuri sunt ale lui.
15- În serviciul public, chiar dacă persoana lipsește pentru una sau două zile, nicio deducere a acestor zile din salariu și nicio dovadă de boală.
16- Orice cetățean libian care nu are o locuință se poate înregistra la o organizație „de stat” și i se va atribui una fără avans, fără taxe și fără credit. Dreptul la locuință este fundamental în Libia. Și o locuință trebuie să aparțină celui care o ocupă.
17- Orice cetățean libian care dorește să lucreze în casa sa se poate înregistra la un organism „de stat”, iar această lucrare va fi efectuată în mod gratuit de către firmele de lucrări publice alese de „stat”.
18- Preocuparea pentru egalitatea între bărbați și femei predomină, iar femeile au acces la funcții și posturi de responsabilitate importante.
19- Fiecare cetățean libian se poate implica activ în viața politică și în gestionarea treburilor publice, la nivel local, regional și național, în cadrul unui sistem de democrație directă (aceasta variază de la congrese populare de bază, permanente, până la Congresul General al Poporului, marele congres național care se întrunește o dată pe an): din 3,5 milioane de adulți, 600.000 de cetățeni participă activ la viața politică!
20- Libia este prima rezervă de petrol din Africa!
21- Libia are 1800 km de coastă pe Marea Mediterană și are unul dintre cele mai înalte niveluri de însorire din lume!
22- Asistența medicală este gratuită!
23- Învățământul secundar și universitar sunt gratuit. Rata de alfabetizare este de peste 90%!
24- Există subvenții pentru toate produsele alimentare de bază (ex: un kg de paste cumpărat cu 1 euro de la un producător tunisian, guvernul libian îl revinde cu 0,50 euro libienilor)!
25- Libia participă cu ardoare la dezvoltarea Africii, la independența ei față de Occident și la sistemul lor monetar dictatorial. Sunt peste 60 de miliarde de dolari pe care statul libian a fost gata să investească în 25 de țări africane și să dea de lucru milioanelor de africani.
26- Libia este al 6-lea sau al 7-lea fond financiar suveran din lume! Rezervele fiduciare sunt mai mari decât cele ale Rusiei, de exemplu!
Dacă aceasta este dictatura, semnez acum, pentru că niciun dictator nu ar face astfel de lucruri, libienii au trăit mai bine decât noi înainte de acest război, mass-media ne-a mințit despre războiul din Irak, Afganistan și Siria.


Tu, Mihai Cosmin, Papuasu John şi alţi 81
27 comentarii
45 distribuiri
Îmi place
Comentează
Distribuie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu