duminică, 8 aprilie 2018

În cautarea unei prietenii pierdute


De la FB adunate !








Diana Șoșoacă analizează CONFERINȚA de presă a ”comandantului acțiunii !”

#NUAVEMAER din cauza uzurpatorilor, distrugătorilor și trădătorilor de neam românesc și țară și a umilințelor nemăsurate la care suntem supuși de 33 de ani încoace de către acești salariați ai noștri care teoretic ar fi trebuit să ne reprezinte interesele și să ne apere, dar practic ne-au distrus pe noi, ca popor român și săraca țară bogată România!!! Marina-Ioana Alexandru .

 Virus pe Facebook ! 



Cum sa iti cureti singur calculatorul de virusi

Pana si cei mai precauti utilizatori de PC pot cadea prada virusilor. Incarcand un fisier de pe un stick sau chiar dand un simplu click pe un link care v-a aparut in cautarile voastre, aceste actiuni pot fi inceputul unei infectii a PC-ului.
Si, ca sa fim sinceri, cum foarte multi din utilizatorii de PC includ activitati precum download-ul cu "torrenti" sau folosirea de software piratat, atunci cu atat mai mult aveti sansa sa fiti victima pentru troieni, spyware sau viermi, noteaza TechRadar.
Sa descoperiti ca PC-ul vostru este infectat pare mai rau decat sa aflati ca este stricat din punct de vedere mecanic. Daca asta s-a intampla, ati fi putut pierde deja multe informatii importante si sigur va fi nevoie sa reinstalati Windows-ul. Pana sa ajungeti la reinstalare, sunt unele programe care va ajuta sa recuperati datele pierdute, dar si sa curatati calculatorul.
Semne de "infectie"

Vezi și 

  1. Schema de tratament pentru Covid-19

  2. În medie, perioade necesară

  3. dezvoltării unui vaccin este de 12-15 ani ?

  4. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor

  5. Scara de valori a societății romanești 

  6. Europa privită din viitor

  7. Hrana vie

  8. Noile vaccinuri

  9. Planurile in derulare sunt o munca in progres 

  10. Destinatii uimitoare pe glob

  11. Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

  12. Primarul care nu frură

  13. Duda a pus mâna pe Casa Regală

  14. Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

  15. Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

  16. O Nouă Republică

  17. A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  18. În vremea monarhiei, Țaranii romani reprezentau 90% 

  19. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  20. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  21. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  22. Fii propriul tău nutriționist

  23. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  24. Slăbești daca esti motivat

  25. Serbet de ciocolata

  26. Set medical Covid necesar acasă

  27. Medicament retras - folosit în diabet

  28. Brexit-ul - Spaima Europei

  29. Virusul Misterios

  30. Inamicul numărul unu al

  31. acumulatorilor 

  32. Sistemele solare - apă caldă

  33. Economisirea energiei electrice

  34.  Hoțul de cărți

  35. Aparitia starii de insolventa

  36. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  37. Microbii din organismul uman

  38. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.   

  39. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  40. Masca ce omoară virusul    

  41.  O veste de Covid  

  42. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil  

  43. Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea 

  44. Îndulcitorul care scade glicemia

  45. VIRUSUL - SPAIMA OMENIRII

Fii propriul tău nutriționist



    Unele infectii sunt usor de gasit, altele ceva mai greu. Cea mai mare parte sunt troieni pe care site-uri false ii folosesc pentru a va convinge sa-i downloadati, pretinzand ca PC-ul va este infectat. Odata ajunse in calculator, aceste infectii se vor replica in mai multe locuri. Acest gen de infectii sunt insa usor de gasit.
    De obicei, apar sub forma unul toolbar nou sau scurtaturi catre software pe care nu-ti aduci aminte sa-l fi instalat - acestea sunt simptome clasice. Altele, care sunt mai greu de vazut, va folosesc banda de Internet sau se folosesc de alte procese pentru a va ingreuna activitatea.
Detectarea malware-ului
Cu computerul pus pe "modul sigur", poti incepe procesul de detectare si stergere folosindu-te de mai multe programe. Unul dintre acestea este Sophos Anti Rootkit.
   Acest software este specializat in stergerea programelor care si-au luat "de la sine putere" privilegii de administrator in calculator.
Astfel de amenintari tind sa fie greu de gasit si sunt greu de sters pentru ca necesita permisiunea administratorului.
Sophos Incepe prin a-ti scana registrii, apoi trece la o scanare a partitiilor si la o analiza a proceselor din memorie. Cauta fisiere care sunt ascunse care pot fi identificate.
Odata gasite, sunt adaugate intr-o lista. Apoi depinde de tine sa verifici daca trebuie sau nu sterse.
Rootkit-urile trebuie sterse primele pentru ca aceste sunt o forma foarte "incapatanata" de infectii care refuza sa "moara". Poti sterge executabile, registry sau fisiere asociate cu anumite parti de malware, dar, daca exista un rootkit, acestea vor reveni.
Cauta si distruge
Urmatorul pas este sa indepartam orice spyware folosind SpyBot Search and Destroy. Acesta este tot un program gratuit. Dupa ce v-a cautat prin tot PC-ul, acesta generaza o lista cu fisiere care pot fi reparate. Daca v-ati curatat deja, bine, calculatorul de fisierele temporare, aplicatia nu ar trebui sa mai gaseasca alte amenintari, mai mult sau mai putin grave.
   Cei de la TechRadar mai recomanda ca, pe langa programele mai sus mentionate, sa aveti pe un stick si software precum Malware Bytes, AdAware si ComboFix.
Daca vreti sa vedeti care sunt procesele care va mananca din memoria calculatorului puteti apela la binecunoscutul Ctrl+Alt+Del, insa este mai bine sa descarcati Process Explorer. Este un program care va arata procesele malware mai usor de vazut. In general, acestea sunt procese fara o iconita sau descriere a activitatii.
   De mentionat ca se pot gasi o multime de alte programe gratuite care va pot curate calculatorul de probleme. De asemenea, exista o varietate posibilitatui prin care puteti gasi amenintarile pe care le aveti in calculator. Din aceasta ecuatie nu trebuie uitate nici programele antivirus, care sunt oferite gratuit de unele dintre cele mai mari companii de securitate IT din lume.
De ce suntem victime atat de usoare, in unele cazuri?
   Datele unui studiu realizat de BitDefender arata ca 57% din respondenti sustin ca au dezvaluit informatii confidentiale unor surse nesigure, fiind astfel expusi riscurilor de frauda si compromiterea conturilor bancare.
De asemenea, studiul a scos in evidenta faptul ca 27% dintre respondenti nu
stiau de existenta site-urilor false sau a atacurilor de phishing. Phishing-ul este simularea unei actiuni in numele unei organizatii de incredere sau a unui individ, pentru a pacali utilizatorii sa dezvaluie date confidentiale, precum username, parole si informatii de acces la conturile bancare.








Cum scapi de virus? 

1) Intră în My computer, în partiția C: (partiția sistemului de operare Windows), accesează folderul Program Files  -> Google -> Chrome -> Aplication -> intră în folderul  33.0.1750… ce-l mai nou .

Cum știi care este cel mai nou folder? Ai în stânga o coloană care îți arată data la care a fost creat fișierul , apoi șterge fisierele create recent care coincid cu data apariției virusului .



Revenim în partiția sistemului de operare (C:). Selectează din bara de selecție View -> Options -> Show Hidden Files, (să îți apară fișierele ascunse). Accesează dosarul Users, apoi în dosarul cu numele tău (sau numele utilizatorului  default) -> AppData -> Local -> Google -> Chrome -> User Data -> Default -> Extension -> șterge toate folderele care apar în dosarul respectiv .
Revenim în partiția (C:). Accesează  dosarul Program Files și șterge întreg dosarul intitulat Flash.
După ce ai efectuat pașii de mai sus, intră în Google Chrome și apăsă deodată pe  Ctrl + Shift + Delete. Selectează toate căsuțele afișate, plus opțiunea de ștergere definitivă a datelor, iar apoi apăsă pe  butonul Ștergeți date de Navigare. Intră din nou în Setări și apăsă pe butonul Resetați browserul.

2) Intră in setări FB , săgeata din colțul dreapta sus al paginii (1), alegeți opțiunea setări (2), apoi in stinga clik pe aplicatii si site-uri web (3). 
Șterge-ți aplicațiile care par dubioase si nu sunt de folos - (vezi poza) .


Sterge tot ce e inutil si in plus:

De aici cel mai bun lucru pe care il poti face este sa stergi tot ce nu e folosit de curand, tot ceea ce suna bizar si tot ce nu iti este de folos: Bifează , apasa X-ul din dreptul aplicatiilor pe care doresti sa le stergi,  si apoi Elimină (sus) , apare o vasetă care cere confirmarea și elimină .
Scrie un mesaj pe facebook in care sa informezi pe toti prietenii tai ca ai fost infectat(a) si sa nu deschida nici un mesaj/link venit de la tine care respecta tiparul de mai sus. Cu toate astea, le poti spune acum ca ai reparat “problema” si ca totul este in regula.

Ai grijă !
Data viitoare cand primesti un mesaj (de orice fel: chat, DM pe twitter, notificare pe email, etc.) citeste totul cu atentie, mai ales daca te indeamna sa faci click pe ceva. 
Pe viitor, cel mai simplu e sa intrebi expeditorul daca intr-adevar ti-a trimis un mesaj, si ce contine.

După ce ai parcurs toți pașii de mai sus, în mod obligatoriu instalează un antivirus sau un utilitar cu care vei scana complect pc-ul sau laptop-ul (Combofix, Malwarebytes etc.).

Virusul Facebook este un parazit al calculatorului periculos, ce infectează sistemele atunci când vizitaţi această reţea socială

Odată intrat în sistem, ajută criminalii cibernetici să spargă conturile de Facebook şi să răspândească acest virus tuturor contactelor victimei. Mai mult, deseori este utilizat pentru a fura informaţii personale din calculatoare, deci trebuie să aveţi grijă pentru că puteţi pierde informaţii bancare, parole şi alte informaţii importante atunci când aveţi în sistem această ameninţare. În mod clar, virusul Facebook este un program destructiv modelat doar în scopuri maliţioase. Dacă doriţi să ştiţi cum este distribuit, citiţi în continuare…



Cum pot deveni infectat cu virusul Facebook (2017)?
În principal, virusul Facebook este răspândit prin mesaja false ce sunt pline cu link-uri maliţioase. Aceste mesaje sunt proiectate a fi extrem de înşelătoare, astfel încât să poată iniţia curiozitatea oamenilor şi să îi facă să apese pe acel link. Odată ce aţi apăsat pe link, un cal troian va infecta sistemul dumneavoastră şi îşi va începe activitatea din acel loc.
Totuşi, mai există unele metode prin care se poate infiltra virusul Facebook în calculatorul dumneavoastră: puteţi fi infectat după ce aţi permis intrarea ilegală sau accesul unei aplicaţii ilegale în contul dumneavoastră, instalarea unui virus în calculator ce este utilizat pentru a fura parola de Facebook, sau utilizarea unei parole slabe şi permiterea unei persoane de a vă sparge contul de Facebook în acest fel.

Octombrie 2017 Actualizat, 16 octombrie, 2017. Experţii din IT, din România, avertizează utilizatorii să nu cadă în capcana ultimei versiuni a lui Facebook Youtube video

Exact ca ultima versiune, virusul Facebook Youtube video, încearcă să înşele utilizatorii creduli pentru a-i face să deschidă link-ul unui video care conţine imaginea de profil a unui destinatar, ce conţine un mesaj scurt “Oh! Is it really you?”
Link-ul direcţionează către o pagină de Youtube. Cere descărcarea unui anumit plugin pentru a reda video-ul. Cu toate că pare a fi credibil, reţineţi că atunci când link-ul unui video real de pe Youtube este ataşat în fereastra de chat din Facebook, acesta afişează pictograma video-ului cu o captură de ecran din conţinutul acestuia.
În această escrocherie, link-ul nu afişează nimic altceva decât numele Youtube. Exact ca versiunile anterioare, escrocheria este răspândită tuturor contactelor utilizatorului. Se pare că dezvoltatorii acestei escrocherii au setat câteva conturi false pentru a păstra activă distribuţia acesteia. Asiguraţi-vă că ignoraţi aceste mesaje. În mod contrar, veţi fi nevoit să eliminaţi acest plugin maliţios din calculatorul dumneavoastră.

Versiunile virusului Facebook:

Facebook Child Porn virus este o aplicaţie periculoasă ce circulă pe Facebook în forma unui video pornografic. Se pare că mesajul , ce este ataşat în acest video, a fost trimis de către un prieten şi pare sigur. Totuşi, după ce l-aţi deschis, devine clar că este asociat cu pornografia infantilă. Unele victime au raportat că video-ul conţine o frază “priveşte asta dacă eşti curios”. Odată deschis, virusul se va ataşa automat de contul de Facebook şi va trimite acest video tuturor prietenilor pe care îi aveţi pe Facebook.
Facebook Change Color virus este o variantă înşelătoare a virusului Facebook, ce se bazează pe un mesaj ce oferă modificarea fundalului reţelei sociale în culoarea roz, roşu, neagră sau altă culoare. Exact ca alte tipuri de ameninţări, poate intra în căsuţa poştală de la unul dintre contactele dumneavoastră, ce a fost deja înşelat de acest mesaj. În mod normal, include un link maliţios ce ajută escrocii să trimită mai mult trafic către chestionarul lor online. Dacă apăsaţi pe acest link, veţi trimite acest mesaj înşelător tuturor contactelor pe care le aveţi.
Facebook Friend Request virus este o ameninţare periculoasă, ce trimite cereri de prietenie din contul utilizatorului către oameni necunoscuţi, sau chiar mai rău, către cei care au fost deja blocaţi de către un utilizator. A fost raportat că uneori acest virus reuşeşte să trimită mai mult de 100 de invitaţii la întâmplare. Scopul creării şi utilizării acestuia nu a fost încă dezvăluit. Totuşi, unii experţi pretind că această ameninţare poate fi utilizată pentru a prelua controlul asupra calculatoarelor închizându-le programul anti virus plus alte activităţi similare.
Facebook Automatic Wall Post virus este o infecţie cibernetică, creată pentru creşterea traficului către anumite domenii. Mai mult, poate afecta în mod negativ securitatea calculatorului şi să încerce să fure informaţii personale. Acest virus reuşeşte să facă oamenii să viziteze website-ul arătându-le un mesaj înşelător, ce pretinde “Cel mai sexi video” şi să includă un link ce conduce la un website necunoscut. În plus, postează automat pe peretele dumneavoastră răspândindu-l în acest fel. Dacă vedeţi un asemenea mesaj, ce pare că a fost postat de unul dintre prietenii dumneavoastră, trebuie să îl înlăturaţi de pe peretele dumneavoastră imediat.
Facebook Message virus este o altă variantă a virusului Facebook, ce se răspândeşte prin fereastra de dialog. Acest virus apare cu un mesaj, ce pare a fi din partea unuia dintre prietenii dumneavoastră şi include un link ce pare normal. Desigur, nu ar trebui niciodată să apăsaţi pe acel link deoarece va infecta calculatoarele cu un virus capabil de a dezactiva software-ul anti virus şi să descarce în continuare în calculator aplicaţii malware. Desigur, dacă apăsaţi pe un link, acest virus va continua să se răspândească în contul de Facebook.
Invitation Facebook virus este un tip de virus diferit ce a început să se răspândească pe Facebook de ani. Se răspândeşte prin email-uri şi prin mesaje Facebook, şi anunţă un pericol imens la adresa acestei reţele sociale. Pentru a fi mai precis, atenţionează lumea despre ameninţarea Facebook ce vine cu un mesaj ce are ataşament numit Invitaţie Facebook şi “deschide o torţă Olimpică şi va lua întreaga partiţie C din calculatorul dumneavoastră”. Totuşi, experţii noştri în securitate au dezvăluit că acest mesaj include un cal troian şi alte tipuri de viruşi. Ar trebui să înlăturaţi această scrisoare înşelătoare imediat ce aţi primit-o.
Facebook Stalker virus este o aplicaţie FBI periculoasă, ce este în mod activ răspândită pe această reţea socială. Aparţine escrocilor şi este utilizată în furtul de date personale ale utilizatorilor, nu pentru ca oamenii să vadă cine le priveşte pe ascuns profilul de FB. Dacă picaţi în plasa aplicaţiei FB Stalker, veţi redirecţionat către un site maliţios, ce arată ca o pagină normală de autentificare pe Facebook. Vă rugăm, NU introduceţi informaţii personale pe acea pagină deoarece vă veţi pierde toate datele personale precum şi contul de Facebook!
Facebook “hahaha” virus este ultima versiune a virusului Facebook. Este un malware serios, ce se răspândeşte prin această reţea socială şi este folosit pentru a transforma calculatorul într-o maşină de făcut bani. Odată ce îşi înşeală victima în a descărca un fişier .Zip maliţios, va începe să iniţieze încetiniri serioase ale sistemului plus multe alte probleme. Vă rugăm, nu lăsaţi acest software maliţios să rămână în calculatorul dumneavoastră deoarece nu ştiţi niciodată pentru ce fel de activităţi maliţioase este folosit.

Cum să înlătur virusul Facebook?

Dacă doriţi să evitaţi virusul Facebook, TREBUIE să evitaţi apăsarea pe link-uri ce nu sunt legitime. Dacă nu aşteptaţi un mesaj de la prietenul dumneavoastră, pur şi simplu ignoraţi sau trimiteţi-i dumneavoastră PRIMUL un mesaj în care să îl/o întrebaţi dacă v-a trimis ceva. În plus, evitaţi accesarea fiecărui joc sau aplicaţie de pe Facebook pentru că ar putea fi sparte de către criminalii cibernetici.
În cazul în care aţi fost înşelat de unul dintre aceşti viruşi Facebook, ar trebuie să vă schimbaţi parola de Facebook CÂT MAI CURÂND POSIBIL pentru a evita furtul de identitate în viitor.
În plus, contactaţi-vă prietenii şi atenţionaţi-i de faptul că contul dumneavoastră a fost spart. În sfârşit, descărcaţi Reimage sau Plumbytes Anti-Malware, actualizaţi-l şi rulaţi o scanare completă a sistemului pentru a vă asigura că aţi eliminat toţi viruşii din PC.



Cum scapi de virusul de pe Facebook

1. Ștergeți datele de navigare ale browser-ului.
2. Descarcați aplicația MalwareByte de la adresa: https://www.malwarebytes.org/mwb-download/sem/
3. Instalați aplicația urmând instrucțiunile.
4. Scanați sistemul și eliminați intrușii.
5. Mergeți la setările profilului dumneavoastră pe Facebook (https://www.facebook.com/settings) și schimbați parola.
6. Mergeți la Securitate (https://www.facebook.com/settings?tab=security) și la opțiunea "Unde ești conectat", editare și apoi opriți activitățile din alte părți sau le opriți pe toate (probabil dacă le opriți pe toate, vă va redirecționa pe pagina de autentificare)

Mult succes și să ne aduceți noutăți despre cum a decurs intregul proces.


Atenție ! O prietenie frumoasă , 
se poate transforma intr-un coșmar!



Viata e mai frumoasa cand ai prieteni!

Alegem sa fim prieteni cu cei care ne inteleg, ne asculta si ne accepta pentru ceea ce suntem. Multi sau putini, nu mai conteaza. Virtuali, nonconformisti sau atipici… nici atat! Iata cum relatiile de prietenie ne pot face viata mai frumoasa.

Dupa chipul si asemanarea noastra

Castor si Pollux, Achile si Patrocle din Iliada, Damon si Pitias… Vechii greci pretuiau prietenia pana la mitologizarea aceastui gen de relatie…
Dar lumea, ulterior, nu prea s-a mai preocupat de acest gen de relatie cu atata interes cum a facut-o pentru sentimentul de dragoste, de exemplu. Toata cultura este impregnata de versuri, de muzica despre iubire, despre cuplu, dar mult mai putin de astfel de omagii dedicate prieteniei…
Si totusi, prietenii nostri ne definesc la fel de mult precum o face alegerea sentimentala. Ne formeaza, ne dau confort emotional. „Familia nu o poti alege, prietenii – da“, spune destula lume.
Deci, daca ne alegem prietenii dupa chipul si asemanarea noastra, ei ar trebui sa fie si sursa noastra de energie, refugiul.
Cine nu are prieteni, o viata sociala activa, cu relatii interumane de calitate, este mai predispus la boala, imbatraneste mai repede si sanatatea sa psihica e mai vulnerabila. Prietenii buni ne dau sanatate, in cel mai concret sens.
La cea mai buna prietena sau prieten alearga oricine are o problema de cuplu, cu copiii, cu serviciul. Prietenii sunt cei care te asculta, te inteleg, iti dau un sfat obiectiv.
Cei care iti amintesc de stilul de viata din tinerete, de libertate. Cu prietenii poti avea discutii mai deschise decat cu partenerul sau parintii – nu-i asa?
E si nu e. Prieteniile pot fi la fel de intense precum sunt iubirile. Poti sa fii atasat de cineva si sa suferi ca un caine atunci cand acel cineva te tradeaza, te ignora sau nu raspunde cu aceeasi fidelitate si afectiune prieteniei tale.
In acest sens, prieteniile noastre nu se deosebesc de dramoletele din dragoste. Dar vom ajunge si acolo….

Barbatii si femeile pot fi amici?

Sigur ca da! Exista nenumarate relatii de prietenie intre sexe, fara nicio urma de ambiguitate sexuala. La fel cum exista relatii de prietenie intre sexe, unde exista clar ambiguitatea aceasta.
Cel mai bine este ca cei doi amici de sexe diferite, atunci cand simt tensiune, sa o comunice si sa o lamureasca.
Mergeti catre relatii clare, ele sunt cele mai reconfortante. Si chiar daca din prietenie se naste altceva, tot pentru claritate e bine sa votati! Pentru ca asteptarile trebuie comunicate mereu. Poate ca ea vrea un companion, dar el se simte atras sexual.
Poate ca el vrea sa vorbeasca pur si simplu, dar ea simte nevoia sa fie protejata. Oricum, e o relatie in care beneficiile pe termen scurt trebuie puse in balanta cu cele pe termen lung.
Se vad destule relatii in care o calma prietenie ajunge sa aiba un moment sexual si, pe termen lung, cei doi nu au luat in calcul ca asta le ruineaza amicitia. A meritat sacrificata prietenia pentru o scurta aventura?

Cu cine ne imprietenim?

Oamenii prefera sa-si faca prieteni dintre cei care le seamana. Asta scade posibilitatea de conflict interpersonal.
Ne place sa avem prieteni atragatori, cu statut social si cu resurse, asta inca de la cele mai fragede varste.
Nu ne incurajau parintii sa ne imprietenim cu cei care invata bine si sunt din familii bune? Mai tarziu, evident, din dorinta de fronda –, ne-am imprietenit toti cu cate cineva care contrazicea aceste aspiratii parintesti. Si ne-am ingrijorat parintii…
Asta, pentru ca mediul social, prietenii din adolescenta pot avea un rol formativ mai important decat orice profesor sau parinte bine intentionat.
Si parintii stiu asta si incearca mereu sa controleze mediul social al odraslei, se asigura ca nu a nimerit cu „baietii rai“.

Prieteniile virtuale exista!

Toata lumea condamna timpul petrecut pe Facebook. Dar Facebook e o platforma de gasit prieteni. Si acele prietenii sunt chiar autentice.
Facebook face interactiunea sociala mai usoara, pentru ca acolo nu ai toate barierele care te fac sa te simti prost la o petrecere, de exemplu, unde toata lumea pare mai eleganta decat tine si te face sa vrei sa te ascunzi intr-un colt, cu bautura ta.
Facebook democratizeaza interactiunile si le face sa inceapa bine, printr-un mic gest de admiratie si de atentie sub forma unui like. Apoi, pe Facebook e mai usor de triat lumea ciudata care „se baga in seama“.
Vezi ce poze de profil are, ce admira (poate e fan Dinamo si tu esti stelist, si gata, la revedere). In plus, asa cum spunea cineva hatru, „e mai bine sa fii dependent de Facebook, decat de droguri…“
„Eu mi-am facut o multime de prieteni pe Facebook. Este adevarat, cele care au rezistat, sunt cele care au trecut in realitate. Oameni cu care am baut o cafea dupa un timp, cu care am descoperit ca am aceleasi interese, eventual prieteni comuni.
Facebook e grozav in sensul acesta, pentru ca iti arata din prima cu cine esti compatibil. Nu mai pierzi timpul incercand sa cunosti pe cineva care crede ca Donald Trump va fi un prieten bun.
Il elimini din start… La fel procedezi cu oricine altcineva care are alte optiuni politice decat ale tale. Nu e logic?!“ E logic!
Si totusi, sunt unii prea timizi chiar si pentru Facebook. De altfel, apucaturile, acolo, nu sunt mai diferite de cele din viata reala.
Chiar daca ideea de a fi la distanta fizica de cineva te poate dezinhiba si poti aborda o persoana cu mai multa relaxare, in realitate, un anumit cod de conduita e adoptat si de cei de pe Facebook. Pentru ca nu iti permiti sa faci excese cand cineva te poate bloca din doua click-uri.
Pe Internet, avantajul este triajul mult mai rapid al relatiilor, „editarea“ lor de la primele interactiuni…

Ca sa fii mai popular…

Daca nu ai cont de Facebook si vrei o retea de prieteni… Calatoreste. Nimic nu e mai educativ. In plus, vei cunoaste oameni noi.
Cu unii vei ramane amic. In plus, oamenii se ataseaza mai usor cand trec impreuna printr-o experienta mai aspra.
Inscrie-te la un curs pentru ceva ce iti place. Acolo vei intalni oameni cu pasiuni similare. Iti place sa faci poze? Fa un curs. Sigur vei da peste unii ca tine.
Ia-ti un caine. Un caine iti creste sansele de a obtine chiar si o intalnire romantica. Oamenilor le place sa vorbeasca despre animalele lor de companie.
Zambeste. Asta te face simpatic si abordabil.

Ana-Maria, 33 de ani – „In cautarea unei prietenii pierdute“

„Am avut, timp de cativa ani, o prietena care imi era ca o sora. Chiar spuneam ca ea este sora mea din alta viata.
Aveam aceleasi pasiuni (fotografia), ne stiam aventurile, aveam acelasi tip de umor si radeam pe rupte. Pana in ziua cand ea m-a rugat ceva complex si mai greu pentru mine: un serviciu pentru sotul ei.
Urma ca eu sa fac un comision, sa duc la Bucuresti ceva, niste acte destul de delicate. Ea stia ca eu evit astfel de lucruri, dar m-a rugat totusi sa o fac. Nu am putut sa refuz.
Am dus actele, s-a rezolvat cu bine, dar am ramas cu frustrarea ca m-a pus sa fac ceva ce nu voiam, si eu am acceptat pentru ca nu puteam sa ii spun «nu», pentru ca era sora mea din alta viata, nu-i asa?
M-am agitat cateva zile, nu puteam vorbi cu nimeni despre asta (tot ce ma necajea, discutam cu ea). Nu am putut sa ii spun ca m-a deranjat. Dar nici nu mai eram la fel. M-am schimbat, am inceput sa o evit, nu-mi iesea din cap ca s-a folosit de mine.
Ea a simtit asta, dar nu stia cauza. In timp, relatia noastra s-a racit. De fapt, s-a racit foarte repede. In cateva luni! De la o cerere pe care eu nu am putut-o refuza.
Acum, dupa doi ani, nu pricep ce am avut. Mi-e dor de ea si as vrea sa fie ca inainte. Mi-am pierdut sora din alta viata. Ma tot gandesc ca as fi putut sa refuz, sa ii explic, si poate ca ar fi inteles. Deci, uite cum doua prietene bune «divorteaza» din… lipsa de comunicare!“
De Anca Petrescu



Pentru mine, prieteniile nu sunt pur si simplu oportunitati pentru efemere schimburi de amabilitati, de gratulari, de impresii mondene. Chiar mai putin sunt ele bazate pe aversiuni comune generate de perisabile conjuncturi. ”Shared hatreds make for strange bedfellows” scria marele ganditor Albert Hirschman, recent trecut in lumea celor drepti, in cartea sa “The Rhetoric of Reaction”. Dar “bedfellows” nu inseamna prieteni, in sensul veritabil si demn al cuvantului. Nu devii prieten, ci cel mult complice, cu cineva numai pentru ca detesti pe altcineva. Pe nisipurile miscatoare ale urii nu se poate cladi nimic viabil.
Pentru mine, prietenia inseamna solidaritatea mereu intarita întru principii si valori. Cand aceasta solidaritate se clatina, cand orgolii mistuitoare se combina cu varii complexe intr-o dezolanta alchimie resentimentara, cand trecutul este rescris pentru a deveni concordant cu actualele jocuri si combinatii, atunci se destrama si prietenia. Evident, unii rationalizeaza aceste decizii care anuleaza solidaritatea drept devotament pentru principii. Conform stilizarilor auto-justificative, ei n-au nimic cu oamenii concreti pe care ii ponegresc, ba chiar ii admira (cand nu-i dispretuiesc), problema este ca ei “nu pot renunta la principii”. As numi acest sindrom fetisismul principialitatii ostentative. In fapt, solidaritatile durabile se nasc din confluente valorice, din riscuri comune, din pariuri existentiale impartasite, din convergenta principiilor cultivate cu discretie, dintr-un atasament care nu se schimba peste noapte in raport cu un numar de idei, de norme morale, de aspiratii. Deci nu din cabale si jocuri de culise.
Pentru mine, prietenia este un mare pariu al unei increderi ce nu se zdruncina la orice incercare mai dificila. Dimpotriva, cand cerul se innoureaza, cand prietenii iti sunt insultati si calomniati (fie ca sunt in viata, fie ca au trecut in lumea dreptilor), nu te speli pe maini si nu intri in corul detractorilor, nu cautionezi , nici macar prin eschiva, bucuria acestora de a macula . Iar daca o faci, inseamna ca ai mimat doar prietenia. Exista si forme decente de despartire, nu doar cele menite sa dea satisfactie galeriei. Goethe spunea: “Pentru valet nu exista erou”. Iar Hegel completa aceasta inteleapta si trista constatare cu cuvintele: “Asta se intampla nu pentru ca eroul nu este erou, ci pentru ca valetul este valet”. Ii multumesc Ioanei Parvulescu pentru acest articol intr-adevar minunat.
“Vechii greci nu aveau zei ai prieteniei, deşi aveau cultul prieteniei. Cum s-ar putea explica asta? Zeii şi zeiţele sunt plini de capricii, geloşi, impulsivi, mânioşi, îşi abandonează protejaţii, lovesc, îi folosesc pe oameni în propriul interes, îi înalţă şi îi coboară după bunul plac. Nu te poţi încrede în ei, nu te poţi bizui pe ajutorul lor, chiar când sunt de partea ta. Dacă în vechiul cer grecesc prietenia nu are un zeu, asta se întâmplă pentru că ea este deasupra capriciilor şi mâniilor, desupra dorinţelor hulpave, a răsplăţii şi a răzbunării. Nu există un zeu al prieteniei pentru că zeii nu sunt destul de senini ca s-o patroneze, nu se ridică la înălţimea ei.
Dintre cele trei feluri de prietenie pe care le numeşte Aristotel – prietenia din necesitate, cea din plăcere şi cea „perfectă, a oamenilor [...] care-şi doresc unul altuia binele“, numai cea din urmă merită numele de prietenie şi rezistă. Să doreşti binele pentru altcineva înseamnă, în acest din urmă caz, să-l doreşti, totodată, pentru tine.
*
Pe măsură ce nisipul se adună în cupa de jos, întoarsă spre pământ, a clepsidrei vieţii, şi omul nu mai aşteaptă nimic de la tumultul mişcător din cupa ei superioară, prietenia preţuieşte mai mult decât dragostea. Prietenia e refugiu, e odihnă, dragostea e câmp de luptă. (De altfel unica şansă a dragostei care s-ar dori salvată ar fi să se transforme în prietenie şi să iasă de sub capriciile Afroditei şi ale invidiei zeilor.)
Prietenia nu te face să suferi. Dacă te face să suferi, nu e prietenie.
Prietenia nu există fără reciprocitate şi fără egalitate, indiferent de valoarea, vârsta, sexul sau calităţile fiecăruia dintre prieteni. În momentul în care unul se simte deasupra celuilalt nu mai există prietenie.
Din prietenie nu poţi fi dat afară. Prieteniei nu i se desface contractul de muncă.
Prietenia nu poate fi întreruptă sau ruptă. Dacă o rupi, recunoşti că n-a existat prietenie.
Prietenia nu e fără sinceritate deplină: nu ascunzi păreri despre oamenii din jur, despre ceea ce trăieşti tu şi nici despre prietenul tău. Dacă eşti nevoit să ascunzi ceva, nu e prietenie. Dar nici nu trebuie să te simţi obligat să spui „verde-n faţă“ totul.
Prietenia e pe viaţă. Dacă s-a terminat, s-a terminat viaţa, şi nici chiar asta nu opreşte prietenia. Ea continuă atâta timp cât măcar unul dintre cei doi mai trăieşte şi trece apoi de la sine, ca la vechii greci, în poveste.
Prietenia nu poate fi interzisă. Dacă se întâmplă aşa, nu e prietenie, e ierarhie sau administraţie.
Prietenia are dreptul la cuvânt. Dacă i se ia acest drept, nu e prietenie.
Prietenia e ca mierea: nu expiră şi nu are termen de garanţie. Dacă expiră, e marfă contrafăcută.
Te bucuri întotdeauna când îţi revezi un prieten, după orice interval de timp: minute, ore sau ani. Dacă nu te bucuri, nu e prietenie.
Prietenia nu suspendă judecata, dar e în afara judecăţii, creditul acordat prietenului e nelimitat.
Umorul în prietenie, la fel ca în viaţă, nu e exclus. Dar nici condiţie sine qua non.
Nu te împiedici de detalii ale trupului sau de gesturile celuilalt sau de defectele lui fizice, în prietenie. Dacă ajung să te irite, nu e prietenie, e căsnicie.
Prietenia are caracteristici, nu reguli. Aşadar nu poate avea nici nereguli.
Prietenia nu seamănă cu zeii, seamănă cu Dumnezeu. Înţelege totul fără explicaţii. Dacă explicaţia apare, ea nu e pentru a explica, ci pentru a desfăta.
Se poate greşi în viaţă. Asta nu tulbură prietenia care e dincolo de greşeală şi iertare.
Prietenia e mai de preţ decât dragostea.
Are toate aceste însuşiri, dacă e prietenie. Dacă nu le are, nu e prietenie. E, poate, dragoste.
Prietenia adevărată se salvează. Dacă se pierde pentru totdeauna, nu e prietenie.”  

de Ioana Parvulescu


despre setarile de confidentialitate din contul Facebook. am vazut foarte multa lume care isi face publica adresa, cu cine este frate/sora, cine este mama si tata, verisorul sau matusa. Nu este deloc bine ce se intampla! Aceste informatii nu au ce cauta pe internet, pe un site public care poate fi accesat de oricine. Ganditi-va serios la consecintele pe care va trebui sa le suportati pentru ca ati facut publice astfel de date. Mai ales daca nu sunteti o trupa muzicala sau nu promovati un produs, aceste informatii nu au ce cauta pe contul vostru deoarece ele pot fi folosite impotriva voastra de catre persoanele rau intentionate. Facebook este un site de socializare virtuala, prietenii virtuali nu au nevoie de locatia voastra, adresa voastra sau sa stie cine va este sora, frate, unchi, matusa. Prietenii virtuali de pe Facebook ar trebui sa fie interesati doar de activitatile voastre, lucrurile care va plac, domenii care va plac, site-uri care v-au fost de folos, articole interesante pe care le cititi, cantareti sau trupe preferate, filme preferate, carti preferate, reviste, evenimente si asa mai departe.
Este indicat ca periodic sa verificati setarile de confidentialitate deoarece Facebook are dreptul sa modifice aceste setari fara sa faca un anunt public in aceasta privinta. De obicei, atunci cand se aduc noi functii/optiuni in setarile de confidentialitate, Facebook are obiceiul de a reseta setarile de confidentialitate facute de voi.
Acestea fiind spuse va invit sa urmarim acest tutorial video pentru a vedea exact care sunt setarile de confidentialitate din Facebook, cum le accesam, la ce fac ele referire si cum setam cainterfata Facebook sa fie in Romana, Engleza sau limba preferata de noi.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu