joi, 3 martie 2022

Conferința Statelor Lumii

De ce John Mearsheimer dă vina pe SUA pentru criza din Ucraina


De ani de zile, politologul susține că agresiunea lui Putin față de Ucraina este cauzată de intervenția occidentală. I-au răzgândit evenimentele recente?
"El nu va cuceri toată Ucraina", spune Mearsheimer, despre Putin.
"Ar fi o gafă de proporții colosale să încerci să faci asta".

Politologul John Mearsheimer a fost unul dintre cei mai faimoși critici ai politicii externe americane de la sfârșitul Războiului Rece. Poate cel mai bine cunoscut pentru cartea pe care a scris-o împreună cu Stephen Walt, „ The Israel Lobby and US Foreign Policy ”, Mearsheimer este un susținător al politicii marii puteri – o școală de relații internaționale realiste care presupune că, într-o încercare interesată de a păstra securitate națională, statele vor acționa preventiv în așteptarea adversarilor. De ani de zile, Mearsheimer a susținut că SUA, făcând eforturi pentru extinderea nato spre est și stabilirea unor relații de prietenie cu Ucraina, au crescut probabilitatea unui război între puterile cu arme nucleare și au pus bazele lui Vladimir Putin .poziţia agresivă a lui faţă de Ucraina. Într-adevăr, în 2014, după ce Rusia a anexat Crimeea, Mearsheimer a scris că „Statele Unite și aliații săi europeni împărtășesc cea mai mare parte a răspunderii pentru această criză”.

Actuala invazie a Ucrainei a reînnoit mai multe dezbateri de lungă durată despre relația dintre SUA și Rusia. Deși mulți critici ai lui Putin au susținut că ar urma o politică externă agresivă în fostele republici sovietice, indiferent de implicarea Occidentului, Mearsheimer își menține poziția conform căreia SUA ar fi de vină pentru provocarea lui. Am vorbit recent cu Mearsheimer la telefon. În timpul conversației noastre, care a fost editată pentru lungime și claritate, am discutat dacă războiul actual ar fi putut fi prevenit, dacă are sens să ne gândim la Rusia ca la o putere imperială și planurile finale ale lui Putin pentru Ucraina.

Privind situația de acum cu Rusia și Ucraina, cum credeți că a ajuns lumea aici?

Cred că toate problemele în acest caz au început cu adevărat în aprilie 2008, la Summit-ul nato de la București, unde ulterior nato a emis o declarație în care spunea că Ucraina și Georgia vor deveni parte a nato . Rușii au spus fără echivoc la acea vreme că au văzut asta ca pe o amenințare existențială și au tras o linie în nisip. Cu toate acestea, ceea ce sa întâmplat odată cu trecerea timpului este că am avansat pentru a include Ucraina în Vest pentru a face din Ucraina un bastion occidental la granița Rusiei. Desigur, aceasta include mai mult decât doar extinderea nato . natoextinderea este inima strategiei, dar include și extinderea UE și include transformarea Ucrainei într-o democrație liberală pro-americană și, din perspectiva rusă, aceasta este o amenințare existențială.

Ați spus că este vorba despre „transformarea Ucrainei într-o democrație liberală pro-americană”. Nu pun prea multă încredere sau prea multă încredere în America „transformarea” locurilor în democrații liberale. Ce se întâmplă dacă Ucraina, poporul Ucrainei, ar vrea să trăiască într-o democrație liberală pro-americană?

Dacă Ucraina devine o democrație liberală pro-americană și un membru al nato și un membru al UE, rușii vor considera acest lucru categoric inacceptabil. Dacă nu ar exista o expansiune nato și nici o extindere a UE, iar Ucraina doar a devenit o democrație liberală și ar fi fost prietenoasă cu Statele Unite și Occidentul în general, probabil că ar putea scăpa cu asta. Vrei să înțelegi că aici există o strategie în trei direcții: extinderea UE, extinderea nato și transformarea Ucrainei într-o democrație liberală pro-americană.

Continuați să spuneți „transformarea Ucrainei într-o democrație liberală” și se pare că aceasta este o problemă pe care ucrainenii trebuie să decidă. nato poate decide pe cine admite, dar am văzut în 2014 că părea că mulți ucraineni ar dori să fie considerați parte a Europei. S-ar părea aproape un fel de imperialism să le spună că nu pot fi o democrație liberală.

Nu este imperialism; aceasta este politica de mare putere. Când ești o țară ca Ucraina și locuiești lângă o mare putere precum Rusia, trebuie să fii atent la ceea ce gândesc rușii, pentru că dacă iei un băț și îi bagi în ochi, se vor duce. a riposta. Statele din emisfera vestică înțeleg foarte bine acest lucru în ceea ce privește Statele Unite.

Doctrina Monroe, în esență.

Desigur. Nu există nicio țară în emisfera vestică căreia să îi permitem să invite o mare putere îndepărtată să aducă forțe militare în acea țară.

Vezi sursa Info AICI




Setul final de recomandări ale grupurilor de dezbatere ale cetățenilor


Reuniunea finală a grupului de dezbatere al cetățenilor pe tema „O economie mai puternică, justiție socială și locuri de muncă/Educație, cultură, tineret și sport/Transformare digitală” a avut loc în perioada 25-27 februarie 2022 la Dublin, Irlanda.

În timpul adunării plenare a grupului, aproape 200 de cetățeni europeni au adoptat 48 de recomandări privind:

  • munca în Europa
  • o economie pentru viitor
  • o societate justă
  • învățarea în Europa
  • o transformare digitală etică și sigură

Aceste recomandări reprezintă ultimul set de recomandări rămase din partea celor patru grupuri de dezbatere ale cetățenilor europeni.


Conferința privind viitorul Europei este o inițiativă comună a Parlamentului European, a Consiliului și a Comisiei de a-i asculta pe cetățenii europeni pentru ca aceștia să aibă un cuvânt de spus cu privire la viitorul Europei, prin intermediul unei serii de dezbateri și discuții conduse de cetățeni.

Consiliul, Parlamentul European și Comisia Europeană s-au angajat să asculte cetățenii europeni și să dea curs, în limitele competențelor lor, recomandărilor formulate de conferință.
Vezi sursa info AICI


Cineva dorește Răul Planetei Pămint ?


De ce oare pe planetă nu se găsec oameni care doresc binele tuturor cetățenilor ? 

Oare pe Planeta Pămînt â, în statele dezvoltate, nu există nici o minte luminată să cheme toate forșele planetei la o conferință Plasnetară ?

Tema ?

Cum să trăim toate Statele lumii în Relatii de Prietenie si bună Cooperare .

Un Subiect Punctual .

1.Ce produce fiecare Țară in excedent .

2.Apoi, , Ce are nevoie fiecare Stat ?

Și de aici negocieri și legături și schimburi prietenoase .

Deci trebuie imperios o minte luminată și nu numai .

Cine pune la cale războaiele ?

Cui au folosit ele de-a lungul Istoriei ?

Cine a gindit Planul Kalergi ? Ce intenții pentreu ”Binele Umanității” are acesta ?

Toate aceste planuri, sunt experimente .

Teoria binelui comun , este una singură, a Rațiunii și a Responsabilităpții .

De ce nu spune Nimeni STOP răazboaielor și toată Planeta , La Masa Negocierilor !

Furtuna scrisă de William Shakespeare,

„O minunată lume nouă în care trăiesc astfel de oameni”.

Vezi mai mult AICI



Ce să mai crezi ? Sunt teorii pe care nu le contestă nimeni ! 

Cum reacționezi cind vezi această știre ?

PENTAGONUL NU VREA SĂ VEDEȚI ACESTE DOCUMENTE DESPRE BIO-LABORATOARELE DIN UCRAINA

Ambasada SUA în Ucraina a eliminat sâmbătă toate documentele despre biolaboratoarele finanțate de Pentagon din Ucraina de pe site-ul său. Aceasta este ceea ce scrie jurnalista de investigație Dilyana Gaytanzhieva pe rețelele de socializare.

Personalul ambasadei a uitat să elimine un document care arată că Pentagonul finanțează două noi biolaboratoare la Kiev și Odesa.


Vezi Sursa Info AICI






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu