joi, 10 ianuarie 2013

Canalul magistral Siret-Baragan



MANIFESTUL FORUMULUI SOCIAL ROMAN:
FRATI ROMANI ORIUNDE VA AFLATI,UNITI-VA! www.forumul-social.ro
info@forumul-social.ro   c.cretu@xnet.ro
Forumul Social Roman poate fi accesat la adresele de mai sus si o sa gasiti informatii care va vor ajuta sa intelegeti usor ceea ce ni se intampla,de ce ni se intampla si in felul acesta vom sti sa acctionam in cunostinta de cauza
Marele Licurici stapanul guvernatorului Dracula Cotroceneanul a hotarat condamnarea lui Adrian Nastase.Vreti o dovada? Retragerea vizei de intrare in SUA cu cateva luni inainte de a fi condamnat de (IN)JUSTITIA BASSISTA instaurata in Romania de catre Basescu si cozile lui de topor.Daca unul ca Adrian Nastase cel mai bun prim-ministru cum recunostea insasi Basescu a est condamnat nu petru greselile facute,ci pentru unele inventate de cei 4000 de magistrati pe care Basescu i-a promovat in justitie,atunci trebuie suspendat,demis guvernatorul Yankeu Si trecut la DEBASSIFICAREA JUSTITIEI SI A ALTOR SISTEME DE CONDUCERE ALE ROMANIEI.Numai asa putem trece la o reforma adevarata si la lupta de eliberare nationala si sociala a Romaniei.Adrian Nastase este singurul demnitar care era sa plateasca ,cu viata datorita falimentului societatii instaurate dupa 1989.Au trecut 23 de ani de distrugeri mai mari decat cele provocate de cele doua razboaie mondiale care au parjolit ROMANIA.A sosit timpul sa spunem :PE AICI NU SE TRECE ! Pe ce ma bazez? Pe faptul ca atunci cand avem cutitul la os si avem conducatori buni nimeni nu ne sta in fata.Excluzand PDL-eprele portocalii BASSISTE si altele de prin alte partide,cu o conducere buna ROMANEASCA-n cuget si simtiri ne putem aduce acasa romanii plecati si imprastiati pe tot MAPAMONDUL si cu experienta obtinuta pe acolo vom renaste precum pasarea Phoenix din propria cenusa.Numai daca relansam agricultura acum cand FOAMEA bantuie planeta si asiguram hrana fie si a poporului roman si dezvoltam turismul in aceast picior de plai,gura de rai si vom scapa de toate necazurile.Noi cei de varsta a treia condamnati la moarte de marele asasin de la Cotroceni ca din 5 milioane sa mai ramanem 1,6 milioane avem planuri si programe viabile de salvare a tarii.Numai sa fim luati in seama si vom dovedi ce insemneaza sa ai batrani pe care nu trebuie sa-i asasinezi,ci sa-i cumperi.Voi cei de la guvernare care ne considerati o povara,cati specialisti cum avem noi,aveti printre voi.Ne considerati comunisti care musai trebuie asasinati ca asa sustine nomenclaturistul ceausist turnator la fosta securitate guvernator al barbarilor de tirani pus si impus nua romanilor pe nume Traian Basescu.Nu credeti ca asasinarea a 3 milioane de romani dictata de afara deja este prea mare si trebuie stopat genocidul diabolic coordonat de acelasi individ diabolic?

Va prezint unul din materialele celor care au lucrat la amplul sistem de irigatii dinainte de 1989,trimis ministrului agriculturi,al mediului spre stiinta domnului prim-ministru si nu am primit nici-un raspuns.In cei 5 milioane de pensionari din care 3 milioane suntem condamnati la moarte de catre Basescu si stapanii lui,suntem inca multi specialisti valizi fizic si mental.Ce ziceti veti continua genocidul,ori ne veti permite sa ne exprimama ca sa nu mai fim considerati o povara,sau asistati social in varianta Bassista?
Articol scris de Marian Antonescu 


Vezi și

  1. Schema de tratament pentru cazurile ușoare de Covid-19

  2. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă

  3. Scara de valori a societății romanești 

  4. Europa privită din viitor

  5. Hrana vie

  6. Planurile in derulare sunt o munca in progres,  veche de sute de ani  

  7. Destinatii uimitoare pe glob

  8. Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

  9. Primarul care nu frură

  10. Duda a pus mâna pe Casa Regală

  11. Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

  12. Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

  13. O Nouă Republică

  14.    A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  15. În vremea monarhiei, taranii romani reprezentau 90% din populatie si nu aveau drept de vot.

  16. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  17. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  18. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  19. Fii propriul tău nutriționist

  20. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  21. Slăbești daca esti motivat

  22. Serbet de ciocolata

  23. Set medical Covid necesar acasă

  24. Medicament retras - folosit în diabet

  25. Brexit-ul - Spaima Europei

  26. Virusul Misterios

  27. Inamicul numărul unu al acumulatorilor 

  28. Sistemele solare - apă caldă

  29. Economisirea energiei electrice

  30.  Hoțul de cărți

  31. Aparitia starii de insolventa

  32. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  33. Microbii din organismul uman

  34. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.  Și fără comentarii. 

  35. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  36. Masca ce omoară virusul     O veste de Covid  

  37. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil  

  38. Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea - Asasinii Economici




Domnule Ministru,


Ma numesc Gheorghe Ovidiu Emil Stoenescu, inginer specialist Imbunatatiri Funciare, presedinte al Ascociatiei Romanilor Sinceri si al miscarii civice “Exist si ma exprim” (www.existromania.ro).

Ca specialist si constructor al sistemelor de irigatii am asistat neputincios si revoltat la distrugerea sistemelor de irigatii dupa 1989. Este cu atat mai revoltator faptul ca din cele cca 3.125.000 ha mai sunt in functiune cca 700.000-800.000 ha (si acestea refacute cu bani grei dupa 1989) si nimeni nu a raspuns de acest jaf national. Sistemele de irigatii nu au fost ale nimanui, ele erau in gestiunea intreprinderilor judetene de profil care le exploatau in folosul agriculturii romanesti.

Doresc sa fac o referire speciala la o mare lucrare de investitii, Canalul magistral Siret-Baragan, inceput in 1986, receptionat in decembrie 1989 primul tronson pana la km5+200, inclusiv priza laterala din acumularea Calimanesti pe raul Siret. Investitia a fost abandonata dupa 1989, cu toate ca prin aceasta lucrare ce lega Siretul din acumularea Calimanesti cu acumularea Dridu, cu o lungime de 198km, ce tranzita un debit de 20mc/sec se asigura apa pentru tot Baraganul de nord, pentru cca 700.00-800.000 ha, adica putem dubla actuala suprafata ce mai este irigata.
Tranzitarea debitelor se face gravitational, fara consum de energie electrica pentru pompare, facandu-se anual o economie la energie de peste 2 miliarde euro.
In conditiile actuale de seceta prelungita si tinand cont si de prognozele viitorilor ani, in conditiile incalzirii globale, devine o necesitate de interes national executia unor asemenea lucrari de irigatie. Este, in opinia mea, una din investitiile ce contribuie esential la asigurarea securitatii alimentare a populatiei Romaniei in viitor.

Doresc pe aceasta cale sa va transmit un apel la implicarea directa cat si cateva sugestii pentru continuarea si finalizarea acestei importante lucrari.

1. Trecere prin hotarare de guvern a acestei investitii de la Ministerul Mediului la cel al Agriculturii. Este o masura capitala cu care trebuie inceput, pentru ca este din punct de vedere tehnic o prostie ca cel care o exploateaza sa nu execute aceasta lucrare. Din punct de vedere politic este importanta pentru imensul capital de iamgine ce se poate obtine, mai ales ca vorbim de tot felul de pariuri cu agricultura si nu se intampla mai nimic de 22 ani.

2. Infiintarea unei companii de stat, ca antreprenor general pentru executia lucrarilor, statul fiind cel care trebuie sa aduca apa in zona viitorilor consumatori privati, proprietari sau arendasi ai terenurilor agricole.

3. Atragerea specialistilor cu experienta in acest domeniu cat si a tinerilor, pentru ca scoala noastra este inca una foarte buna si scoate specialisti care nu mai au insa obiectul muncii. Va propun, pentru credibilitatea dvs. ca om politic, sef de partid si Ministru al Agriculturii cat si a colegilor dvs., sa aveti vointa politica ca in hotararea de infiintare a Companiei de Investitii Canal Siret-Baragan sa stipulati clar si fara echivoc dua lucruri:

- conducerea companiei la toate nivelele de decizie sa fie tehnica si nu politica, garantie ce va atrage multi specialisti ce stau in expectativa si nu doresc implicarea.
- tarifele maxim admise pentru inchirierea de utilaje , mijloace de transport, materiale necesare.

Acest lucru ca crea incredere, va indeparta suspiciunile legate de tot felul de interese politice din jurul unor mari investitii.
Consider ca aceste doua puncte sunt esentiale pentru ca decizia dvs. politica sa aiba o mare credibilitate si un imens beneficiu de imagine publica.

4. Este necesar sa stabiliti cum veti ataca aceasta lucrare, existand in 1989 doua variante de lucru:
Varianta I – Canal in lungime de 198 km, ce va subtraversa prin sifonare raurile interioare intalnite in drumul sau, varianta mai rapida ca termen de executie (pe traseul de judetul Vrancea subtraversarile celor 3 rauri sunt incepute si executate in proportie de 30-40% ) si mai ieftina. Costurile estimative se ridica la la 2,5-3 mld. Euro.
Varianta II – Canal in lungime de 198 km, traversarea raurilor interioare prin ecluzare, urmand a fi construite baraje si acumulari de apa in zonele de intersectie. Este posibila si uzinarea apei pentru producere de energie electrica.
Este o varianta ce va impinge cu cativa ani mai departe termenele de executie si aproape va dubla costurile investitiei.

Ca specialist cred ca se poate ataca lucrarea in prima varianta, urmand ca intre timp sa fie facut proiectul si continuata lucrarea cu varianta a doua.
In varianta I investitia poate fi inceputa printr-un parteneriat public privat (eventual China cu care ati avut un prim contact).
Varianta II poate fi continuata cu fonduri europene, din executia bugetara ce incepe din 2014. Inteleg ca optiunea va fi politica, insa cred ca si componenta tehnica ar trebui luata in considerare.

5. Cred ca executia unor lucrari precum cele de traversare sau subtraversare drumuri si cai ferate ar trebui lasate in executia Ministerului Transportului (mentionez ca in judetul Vrancea o parte din aceste lucrari sunt executate si functionale).

6. CONSIDERATII GENERALE

Domnule Ministru,

Va rog sa-mi ingaduiti inca o data sa va transmit ca aceasta investitie de a carei importanta majora nu se poate indoi nimeni, va poate aduce dvs. si grupului politic pe care il conduceti un un imens beneficiu de imagine daca veti reusi sa fiti cel care urneste din loc un lucru atat de asteptat si de necesar, mai ales in niste conditii clare de protectie sau macar partiala a specialistilor de presiunea intereselor politice.

Unul dintre membrii fondatori ai Asociatiei Romanilor Sinceri, membru al Academiei de Stiinte Agricole si Silvice si al Comisiei de Avizare Proiecte la aceasta lucrare, ne-a comunicat clar ca se doreste atacarea lucrarii in varianta II cu fonduri europene, de catre Ministerul Mediului.

Asociatia noastra care are ca obiect de activitate atragerea de specialisti in jurul unor proiecte, in urma consultarii cu specialistii nostri
in domeniul irigatiilor, va propune totusi ca dvs. sa preluati prin Ministerul pe care il conduceti aceasta investitie si sa o demarati daca se poate tinand cont si de sugestiile noastre.
Este o decizie ce va apartine si sincer va doresc succes, pentru ca imi doresc atat eu cat si colegii mei de meserie, ca fost sef de santier pe aceasta lucrare, sa vad in aceasta viata ca se continua un lucru atat de bun si de necesar.

Cu sinceritate,
Ing. Gheorghe Ovidiu Emil Stoenescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu