duminică, 23 septembrie 2012

Invatamantul se degradeaza cu abrambura

Fara STUDII sau EXPERIENTA. Criza din invatamant aduce la catedra profesori si educatori DE OCAZIE

 Desi cursurile au inceput de o saptamana, in foarte multe scoli si gradinite nu sunt destui profesori si educatori. Degeaba face Ministerul Educatiei sute de oferte. Pentru salarii atat de mici, absolventii de facultate nici nu se dau jos din pat.

Inspectoratul Scolar Judetean Brasov a scos la concurs zeci de posturi de educator. Peste 20 de gradinite din judet au ramas fara cadre didactice, si, in disperare de cauza, sefii din minister au decis ca le pot ocupa inclusiv cei fara studii de specialitate.
Florentina are 32 de ani si a terminat o postliceala de contabilitate. Ea crede ca, fiind mama a doi copii, nu va avea probleme in a supraveghea alti 20, la gradinita. In realitate nu este chiar asa.
Inspectorii scolari recunosc ca solutia este disperata.
In cele peste 100 de gradinite din Brasov, 30% din personalul didactic este necalificat.
Si in judetul Vaslui, sint aproximativ 100 de asa zisi profesori si invatatori fara pregatire de specialitate.
Ionela Panainte este din comuna Tacuta. A terminat un liceu tehnic la Iasi, in urma cu doi ani, dar nu si-a gasit de lucru, asa ca s-a reorientat spre invatamant.
Parintii se tem ca, la sfarsitul anului copiii lor nu vor putea nici sa scrie nici sa socoteasca insa nu au cum sa se imporiveasca sistemului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu