Arhivă blog

miercuri, 3 octombrie 2012

Aspazia a baSit in CCR



Daca analizam termenii , invalidare , inseamna ceva care nu este bun si nimeni nu poate beneficia de o nerecunoastere . Cum a castigat basescu , daca CCR spune ca este invalidare ?
Un referendum invalid nu poate valida un presedinte !


 Aspazia Cojocaru a numit preşedintele României
Update - 21 august: CCR a invalidat referendumul din 29 iulie. Votul a fost de 6 la 3 în favoarea revenirii lui Traian Băsescu la Palatul Cotroceni. Potrivit surselor ZIUAnews, dintre cei patru judecători apropiați de USL, Acsinte Gaspar, Ion Predescu şi Tudorel Toader s-au pronunțat pentru validare, în timp ce Aspazia Cojocaru, nu.
În CCR, raportul de forțe dintre tabăra lui Traian Băsescu și cea a Administrației USL este de 5 la 4 în favoarea președintelui suspendat • Dacă Aspazia Cojocaru va trăda, acesta își va recăpăta scaunul de la Palatul Cotroceni • Dacă nu, decizia pe referendum va ajunge pe masa Parlamentului • În ambele cazuri, modul în care se va comporta judecătoarea Aspazia Cojocaru este decisiv pentru soarta președintelui și, prin urmare, pentru soarta României.
Viitorul preşedintelui României depinde de Aspazia Cojocaru. Judecătoarea de la Curtea Constituţională a României (CCR) va fi cea care va decide soarta referendumului din 29 iulie şi, implicit, cine va ocupa fotoliul de la Palatul Cotroceni. Aspazia Cojocaru este deopotrivă cea care poate să încline balanţa în favoarea lui Traian Băsescu sau cea care poate să blocheze emiterea unui verdict, iar astfel, să îl demită pe actualul preşedinte suspendat, după cum vom demonstra în cele ce urmează.
Lucrurile sunt extrem de simple. Cinci dintre cei nouă judecători sunt în momentul de faţă în tabăra lui Traian Băsescu. Este vorba despre Augustin Zegrean, Iulia Motoc, Petre Lăzăroiu, Ştefan Minea (ajunşi la CCR la propunerea președintelui suspendat sau la cea a democrat-liberalilor) şi Valentin Puskas, „reprezentantul" UDMR.
De partea cealaltă, tabăra USL poate conta pe Acsinte Gaspar, Ion Predescu şi Tudorel Toader. Incertitudinea apare când vine vorba de Aspazia Cojocaru, ajunsă în CCR la propunerea PSD, cea care, după şedinţa din 2 august, la finalul căreia declara că referendumul ar trebui anulat, nu a mai avut nicio ieşire publică prin care să se poziţioneze clar într-o tabără, aşa cum au făcut-o, de exemplu, Gaspar, Predescu sau Toader. Mai mult, potrivit anumitor surse, Aspazia Cojocaru chiar ar fi ştiut de emiterea eratei care îl poate salva pe Băsescu, ceea ce nu pe puţini i-a făcut să ia în calcul posibila trecere a acesteia în tabăra preşedintelui suspendat. Oricum ar fi, Aspazia Cojocaru va fi cea care va stabili numele preşedintelui României.
5-4, mingea în terenul Parlamentului
Astfel, în cazul în care Aspazia Cojocaru nu trădează şi rămâne în tabăra USL, alături de judecătorii care propun validarea referendumului, o decizie va fi imposibil de luat. Votul pentru invalidarea referendumului va fi de 5 la 4 în favoarea lui Traian Băsescu, insuficient însă pentru adoptarea unei hotărâri. Asta întrucât, potrivit articolului 47 alin. (1) din Legea 47/ 1992 privind organizarea și funcționarea CCR, "Plenul Curţii Constituţionale decide cu o majoritate de două treimi asupra valabilităţii referendumului". Ca atare, orice hotărâre emisă de CCR în sensul pronunțării cu o majoritate simplă (5 la 4) asupra valabilității referendumului din 29 iulie s-ar traduce printr-o gravă încălcare a legislației, atâta timp cât este scris, negru pe alb, în chiar propria lege de organizare și funcționare a CCR, că o asemenea decizie se ia cu minim șase voturi exprimate într-un sens sau în altul. Practic, blocajul ar continua, iar singura variantă ar fi ca CCR să trimită „speţa" la Parlament, senatorii şi deputaţii urmând să stabilească dacă referendumul va fi sau nu validat. Iar deznodământul este unul singur, în condiţiile actualei majorităţi din Parlament, deţinută de USL: Traian Băsescu va deveni primul preşedinte demis din istoria României.
6-3, Aspazia îl ţine pe Băsescu la Cotroceni
Tot Aspazia Cojocaru este judecătorul care l-ar putea menţine pe Traian Băsescu în funcţia de preşedinte. În acest sens, în cazul în care ar „trăda", făcând pasul spre tabăra PDL, Cojocaru s-ar alătura celorlalţi cinci judecători care susţin invalidarea referendumului. Concret, cvorumul necesar ar fi atins, iar decizia de 6 la 3, pentru invalidarea referendumului, l-ar salva pe Traian Băsescu şi l-ar confirma pe acesta în funcţia de preşedinte al României. 
Aşadar, fie că trădează, fie că nu o face, Aspazia Cojocaru va fi cea care va numi preşedintele României. Dacă va vota pentru validarea referendumului, va crea premisele petru demiterea preşedintelui Băsescu de către Parlament. Dacă va vota pentru invalidarea referendumului, Aspazia Cojocaru îi va deschide drumului lui Traian Băsescu pentru reîntoarcerea la Cotroceni.
Lobby pentru anulare
Imediat după încheierea ultimei şedinţe a CCR, din 2 august, când Curtea Constituţională a solicitat Guvernului ca până la data de 31 august să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie, judecătoarea Aspazia Cojocaru declara că din punctul său de vedere referendumul trebuia anulat, deoarece s-a bazat pe date false. 
După mine, trebuia anulat referendumul, dar în rest, acum, aşteptăm, pentru că totul s-a bazat pe date false'', afirma, pe atunci, Aspazia Cojocaru, care adăuga că nu poate să spună care a fost votul privind amânarea unei decizii privind referendumul pentru 12 septembrie, dată schimbată, ulterior, de două ori, în 31 august și, mai nou, 21 august.
George Tărâţă  Postat la: 14.08.2012 18:11 | Ziua News  Alex Puiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu