sâmbătă, 22 septembrie 2012

Dan Diaconescu pentru privatizarea Oltchim

De ce Ponta nu este multumit de DD ?
Spera la mismasuri din aceasta privatizare ?
Asa cum a vorbit si actionat DD , nu prea ai ce sa-i reprosezi !
Le-a dat o lectie de patriotism si demnitate , pana una alta !
Daca vroia , Ponta si toate guvernele , aveau posisbilitatea sa actioneze la toate privatizarile pentru a impiedica jaful Economiei din Romania !


 

 minel : Felicitari domnule Dan Diaconescu ! Atitudinea dumneavoastră pozitivă mă bucură si mă face pe mine… un om dezamagit de… mult iubita clasă “intelectuală ”… de mult vindută … ca românu si România mai are o şansă! pentru ca exista românii care ia atitudine - taxa auto nejustificată si ilegală. anul trecut, peste 12.000 de persoane au dat in judecată statul. (http://observator.a1.ro/social/Taxa-auto-e-nejustificata-si-ilegala-conform-unor_30394.html) - refuzului autoritătilor medicale de a recunoaste dreptul la tratament gratuit -Stefan Panaitescu( http://www.ziare.com/stiri/cedo/cedo-da-dreptate-unui-bolnav-care-a-murit-de-cancer-1161373) romania are nevoie de … “OPINCARII” si cu siguranta intr-o zi… CIOCOII de azi îşi vor aduce aminte ca sunt totuşi… fiii acestui pământ … opincarii in fapt …
La finalul perioadei de depunere a ofertelor pentru privatizarea Oltchim, după amânări, contestaţii şi declaraţii dure, niciun nume important nu şi-a prezentat oferta. Nici TISE, nici Gazprom, nici SOCAR sau vreun alt nume vehiculat în ultimii ani. Deşi s-au cumpărat 13 caiete de sarcini, la licitaţia de astăzi vor fi prezenţi doar nemţii de la PCC SE, două firme ale lui Ştefan Vuza şi „senzaţionalul“ preşedinte al PP-DD, Dan Diaconescu.

Intrarea în administrare specială nu e exclusă şi e recomandată de economişti, citaţi de ROMÂNIA LIBERĂ. Deschiderea ofertelor va arăta dacă Oltchim trece în proprietate privată sau dacă va intra în administrare specială. Practic, anunţă ADEVĂRUL, astăzi aflăm câte parale face combinatul de la Râmnicu Vâlcea.

Combinatul Oltchim a fost tratat de autorităţi fiind drept una dintre bijuteriile coroanei, una din puţinele rămase dintr-un sistem industrial românesc moştenit din perioada comunistă. Ani la rând, aminteşte CURENTUL, pe buzele autorităţilor s-au plimbat companii mari, de la gigantul energetic rus Gazprom, la azerii de la SOCAR, una din cele mai mari companii din zona Mării Caspice, sau kazahii de la KazMunaiGas, companie care deţine deja în România activităţile Rompetrol preluate de la omul de afaceri Dinu Patriciu. Dar numele aşteptate nu au sosit.

Despre cei care au depus ofertele, MEDIAFAX aminteşte că firma germană PCC SE este acţionar minoritar la combinatul vâlcean şi s-a aflat în conflict cu restul acţionarilor şi cu reprezentanţii din Consiliul de Administraţie, acuzându-i de management defectuos şi de acţiuni care nu deservesc interesul societăţii. Mai mult, afirmă JURNALUL NAŢIONAL, PCC SE este principalul competitor al combinatului din Râmnicu Vâlcea în zona Europei Centrale.

Un alt investitor care şi-a anunţat prezenţa la operaţiunea de privatizare întreprinsă de Ministerul Economiei este omul de afaceri Ştefan Vuza, care a depus două oferte prin două companii mai degrabă obscure în ultimii ani, decât nume mari, susţine CURIERUL NAŢIONAL. Ofertele acestuia vin în numele Chimcomplex Borzeşti şi Aisa Invest.

Cea mai controversată ofertă a fost cea depusă de realizatorul de televiziune, Dan Diaconescu, a cărei cerere a fost contestată, deoarece nu s-ar fi încadrat în termenul stabilit, de joi, 20 septembrie, ora 12:00, depunând oferta la ora 12:10 şi creând un adevărat show mediatic la TV. NAŢIONAL afirmă că Dan Diaconescu s-a lăudat că a dublat valoarea ofertei sale pentru preluarea combinatului.

Dar sediul Ministerului Economiei s-a transformat într-un veritabil platou de televiziune, în care Dan Diaconescu a schimbat replici acide şi acuze cu şeful privatizării, Remus Vulpescu. „Suntem pe tv?“, a şoptit peste umăr Diaconescu. Toate televiziunile, remarcă GÂNDUL, au transmis în direct cearta, fără ca vreun oficial sau om de ordine să intervină. „Este un fals mizerabil, meschin“, i-a spus Remus Vulpescu lui Diaconescu, referindu-se la un document prezentat de omul de televiziune, în care anunţa un investitor important interesat de Oltchim, depre care a lăsat să se înţeleagă că ar fi Gazprom.

Cert este, după cum constată EVENIMENTUL ZILEI, că după amânări, contestaţii, declaraţii dure, am ajuns în ziua de licitare pentru combinatul de la Vâlcea. Dar cele două „nume mari“ despre care vorbea Victor Ponta la începutul lunii septembrie nu vor participa. Atunci, aminteşte CURIERUL NAŢIONAL, premierul anunţa că ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, va răspunde cu capul pentru succesul operaţiunii de privatizare. „Ne speriasem la un moment dat că nu vine nimeni", declara Ponta la acea vreme. Şi până la urmă nu a mai venit nimeni.

UPDATE 17:15- Remus Vulpescu, preşedintele Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), a anunţat, citat de ANTENA3, că, din punct de vedere al preţului, ofertanul Dan Diaconescu a obţinut cel mai mare număr de punctaje în vederea cumpărării individuale pe active la Oltchim. Potrivit acestuia, creanţele AVAS şi Electrica nu se vând.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu